Masterclass Palliatieve gesprekken – online

Thema
Palliatieve gesprekken
Locatie
Online (link volgt via het LUMC)
Doelgroep
Verpleegkundigen
Informatie
l.b.slijper@lumc.nl
Datum
25 mei 2021
Tijd
van 09.00 tot 12.15

Gesprekken voeren in de dagelijkse zorg is de gewoonste zaak van de wereld. Het verbindt zorgverleners met hun patiënt en naasten. Het levert waardevolle informatie op die omgezet kan worden tot behandelingen, instructies en begeleiding.

Tot dat de gesprekken de inhoud van slecht nieuws krijgen of dat het gesprek moet gaan over keuzes van wel of niet behandelen. Wanneer ga je als zorgverlener dit gesprek aan en hoe dan?

Soms zijn er situaties bijvoorbeeld bij chronische ziekten waar overgangsmomenten helemaal niet zo duidelijk zijn en een dergelijk gesprek ontbreekt. Wat is dan het moment om naar het perspectief van de patient te kijken en dit te bespreken? Als je dit thema herkent en met deze situaties wilt oefenen meld je dan aan voor deze masterclass!

Trainer van deze masterclass is Cilia Linssen en zij neemt jullie mee in verschillende oefeningen met gesprekvoering van gevoelige onderwerpen.

Accreditatie is aangevraagd bij de V&V.

NB mocht je in 2018 of 2019 de nascholing palliatieve zorg voor gevorderden gevolgd hebben dan heb je deze workshop al gevolgd.

Doelgroep

Verpleegkundigen

Certificering

Na het volgen van het volledige programma ontvang je per e-mail een certificaat van het LUMC.