Masterclass palliatieve zorg voor verpleegkundigen – Online

Thema
Palliatief redeneren en palliatieve gesprekken
Locatie
Online
Doelgroep
Verpleegkundigen
Datum
10 november 2020
Tijd
van 12.45 tot 16.15

In aansluiting op de nascholing Palliatieve zorg – de basis, zijn er vanaf dit najaar Masterclass bijeenkomsten online.

De eerste is op 10 november (12.45 – 16.15 uur) en gaat over twee onderwerpen: Palliatief redeneren en palliatieve gesprekken. Waarom zijn deze gesprekken anders en misschien lastiger dan gesprekken wanneer er voor de patiënten curatieve mogelijkheden zijn? Deze masterclass biedt je verdieping en handvatten om de dagelijkse werkzaamheden beter uit te kunnen voeren en je verpleegkundig leiderschap verder te ontwikkelen.

De nascholing wordt samen met het palliatief expertise team LUMC en de Netwerken Palliatieve Zorg van Leiden, Den Haag en Delft georganiseerd.

Werkvorm

Er wordt online lesgegeven en om hier actief aan mee te doen heb je naast computer of laptop een camera nodig. Er wordt online lesgegeven met verschillende opdrachten. Voorafgaande aan de masterclass zijn er twee korte huiswerkopdrachten.

NB: indien je de afgelopen jaren de vierdaagse nascholing gevorderden hebt gevolgd, dan heb je de vaardigheden van deze masterclass al op zak!

Doelgroep

Verpleegkundigen

Programma

  • Welkom
  • Waarom is het gesprek in de palliatieve zorg anders? – Mw. Cilia Linssen, communicatieadviseur en trainer
  • Pauze en online netwerken
  • Palliatief redeneren en casuïstiek bespreken – Mw. Jeanet van Noord, verpleegkundig specialist Expertisecentrum Palliatieve Zorg, LUMC
  • Afsluiting

Certificering

Na het volgen van het volledige programma ontvang je per e-mail een certificaat van het LUMC.