Palliatieve zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker – KWF

Thema
Palliatieve zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker
Locatie
LUMC
Doelgroep
Alle verpleegkundigen die werken met patiënten met ongeneeslijke kanker, geïnteresseerd zijn in palliatieve zorg en nog geen scholing hebben gevolgd
Informatie
l.b.slijper@lumc.nl
Datum
23 september 2024
Tijd
van 12.45 tot 16.30

Zorgopleidingen LUMC faciliteert voor de regio Zuid Holland Noord de nascholing Palliatieve Zorg bij patiënten met ongeneeslijke kanker. Deze nascholing wordt door het Landelijk Scholingsprogramma Palliatieve Zorg georganiseerd met subsidie van KWF.

Dit betekent dat het onderwijs in het LUMC zal plaatsen vinden met deskundige docenten uit de regio en dat de verdere organisatie, zoals inschrijving, accreditatie, betaling en certificering via de landelijke organisatie verloopt. Iedere verpleegkundige die deze nascholing wil volgen schrijft dus in bij het landelijk scholingsprogramma: zodoende staat op onze site de inschrijving op gesloten.

De scholing bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3,5 uur en als voorbereiding worden er e-learnings gemaakt. Voor deze e-learnings wordt 2 uur per week gerekend gedurende 5 weken, dit maakt totaal 10 uur aan voorbereiding.

Aan het eind van de scholing kun je:

  • de waarden, wensen en behoeften van patiënt en naasten (partner, kind) in palliatieve fase in kaart brengen op basis van de vier dimensies (proactieve zorgplanning);
  • veelvoorkomende symptomen binnen de palliatieve fase bij de patiënt herkennen;
  • proactief zorg verlenen;
  • scenario’s inschatten en communiceren m.b.t. prognose, beloop en behandelopties van de ziekte/symptomen van de patiënt;
  • acteren op de behoefte van de patiënt en zijn naasten m.b.t. een gesprek over het levenseinde;
  • nabestaanden van patiënten begeleiden tijdens de nazorgfase en hen verwijzen zo nodig.

De prijs voor deze scholing is € 100 voor zowel deelnemers die werkzaam zijn in het LUMC als daarbuiten.

Kijk voor informatie over onze reguliere nascholing Palliatieve zorg de basis op onze site via de volgende link klik hier.

Doelgroep

Alle verpleegkundigen die werken met patiënten met ongeneeslijke kanker, geïnteresseerd zijn in palliatieve zorg en nog geen scholing hebben gevolgd.

Programma

Maandag 23 september 2024
Maandag 30 september 2024
Maandag 7 oktober 2024