Symposium 20 jaar verbinden en inspireren

Thema
Patiënt en Innovatie
Locatie
New World Campus, Spaarneplein 2, 2515VK Den Haag
Doelgroep
Alle belangstellenden
Datum
16 september 2019
Tijd
van 16.15 tot 18.45

In 2019 bestaat Vereniging Transmurale Zorg 20 jaar. In die 20 jaar hebben we als regio grote stappen gemaakt in de transmurale samenwerking. Dat willen we graag met u vieren. Daarom organiseren we een symposium met als thema ‘Patiënt en Innovatie’.

We hebben drie interessante sprekers bereid gevonden om iets te komen vertellen over dit thema:

Prof dr Niels Chavannes (LUMC), oprichter van het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL, www.nell.eu), gaat in op de huidige ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Hoe kan de hulpverlener eHealth inzetten in de praktijk? Patiënten produceren steeds meer zelfmeetgegevens. Hoe zet je dit optimaal in binnen het zorgproces?

Jorrit Ebben, co-founder en Chief Strategy & Innovation Officer @Academy Het Dorp, innovatie alchemist, richt zich op innovatie in de gezondheidszorg.
Waarom vinden we het gewoon dat een IC helemaal vol zit met technologie en een huis van iemand met een zware chronische ziekte en/of beperking niet? Dreiging genoeg zou je zeggen.

Gelle Klein Ikkink is programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het ministerie van VWS.
20 jaar geleden werd niet alleen Vereniging Transmurale Zorg opgericht, 1999 was ook het jaar dat het begrip eHealth voor het eerst in de wetenschappelijke literatuur verscheen.
Sindsdien is er steeds één constante geweest: de werkelijkheid blijft achter bij de belofte. Zijn we in staat om dat nu te doorbreken? Wordt digitaal eindelijk het nieuwe normaal? Wat is daarvoor nodig en waar ontbreekt het nog aan?

 

Zet de datum 16 september vast in uw agenda. Hieronder kunt u zich aanmelden voor het Symposium.