Webinar zorg en welzijn in de 1,5 meter samenleving

Thema
Zorg en welzijn in de 1,5 meter samenleving
Locatie
Online Zoom
Doelgroep
Professionals, vrijwilligers, beleidsmedewerkers, lijnmanagers en bestuurders
Datum
24 juni 2020
Tijd
van 15.30 tot 17.00

Op woensdag 24 juni organiseren wij een online netwerkbijeenkomst voor al onze partners; professionals, vrijwilligers, beleidsmedewerkers, lijnmanagers en bestuurders. Tijdens deze bijeenkomst zullen we jullie informeren over de zorg en welzijn in een 1,5 meter samenleving. Welke knelpunten heeft de coronacrisis blootgelegd en welke innovatieve kansen biedt de coronacrisis ons? Deze- en nog vele andere vragen rondom de crisis zullen tijdens de bijeenkomst worden beantwoord. De bijeenkomst zal bestaan uit een plenair gedeelte en interactieve workshoprondes.

Programma

15.15 – 15.30    Binnenkomst deelnemers

15.30 – 15.35    Introductie + welkom

15.35 – 15.55    Plenaire hoofdspreker: verbeteren vs vernieuwen

16.00 – 16.20    Workshopronde 1

16.25 – 16.45    Workshopronde 2

16.45 – 17.00    Plenaire terugkoppeling en afsluiting

 

Plenaire spreker: Rob Adams- Six Fingers

Vernieuwen is geen verbeteren. Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar. Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijker direct te bevatten. Beide zijn noodzakelijk. Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft, nu en in de toekomst?

Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren. En dat is een groot contrast met beheersen en controleren. Veel organisaties zien in dat alleen verbeteren niet meer voldoende is. Dat verbeteren zorgt voor het rendement van morgen, maar niet voor een duurzame toekomst. Beslissers binnen bedrijven zijn echter vaak verbeteraars en worden onzeker van vernieuwing. Ze proberen met de mechanismen die ze hanteren om te verbeteren, ook vernieuwing te bewerkstelligen. En dat is kansloos.

Verbeteren en vernieuwen zijn twee verschillende takken van sport. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen van toekomstig verdienvermogen centraal staat in plaats van executie van het bestaande model. En waarin het resultaat niet Return on Investment is, maar Return on Learning. Dit webinar geeft je de inzichten en middelen om vernieuwing te realiseren. En om vernieuwers en verbeteraars niet te laten vechten, maar juist samen aan de duurzame toekomst te laten werken.

Workshops

 1. Evenwichtige zorgverleners (Draaglast v.s. draagkracht): Michel Winnubst- ZorgZijn Werkt
  Wat is de impact van corona geweest op de arbeidsmarkt? En wat heb jij ervaren in de hectische tijd de afgelopen maanden? Hoe kijk je naar werken in de zorg en welzijn in de 1,5 meter samenleving? En hoe kunnen wij hier met elkaar het beste mee omgaan?
 2. Aandacht voor levensvragen van de patiënt en de naasten: Moritz Pfahler- Reinier de Graaf
  Hoe geef je in deze tijd aandacht voor de levensvragen van zowel de patiënt als naasten? Wat is een geestelijke verzorger en hoe kan deze hierin helpen?
 3. Mantelzorger(s) en naasten steunen: Isolde Verburgt- PEP Den Haag & Carolien Borrias- Gemeente Den Haag 
  Wat is er nodig om in deze tijd de juiste ondersteuning te kunnen bieden voor mantelzorgers? Wat zijn de sociale gevolgen van de crisis?
 4. Digitale zorg in de 1,5 meter-samenleving: Florian Visser- Vereniging Transmurale Zorg/ Avisco Advies/ Stichting Zorgring 
  Hoe ga je in deze tijd de verbinding aan met cliënten en diens mantelzorger(s)? En hoe kan je dezelfde kwaliteit blijven leveren op een andere manier?

Per thema zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan want vol=vol! Om een zo goed mogelijke keuze te maken voor de verschillende workshops, hebben de sprekers alvast een korte video opgenomen: