Dementie preventiecampagne “We zijn zelf het medicijn”

De kans op dementie kan 30 tot 40% verminderd worden door gezond te eten, voldoende te bewegen en je brein te blijven prikkelen. We verwachten een verdubbeling van het aantal mensen met dementie in de komende 20 jaar en we hebben nu al moeite om de zorg en ondersteuning te bieden die mensen met dementie en hun mantelzorgers nodig hebben. Daarom staat 2021 in het teken van voorkomen van dementie, we zijn zelf het medicijn!

In provincie Limburg heeft een succesvolle preventiecampagne tegen dementie plaatsgevonden. www.wezijnzelfhetmedicijn.nl. Ook in regio Haaglanden willen we graag dat mensen zich bewust zijn van hun eigen invloed op dementie. Door voldoende te bewegen, gezond te eten en het brein te blijven prikkelen houd je niet alleen je brein gezond, maar voorkom je ook hart- en vaatziekten, diabetes, depressies, eenzaamheid en nog vele andere potentiële problemen.

Vanaf april 2021 zal de preventiecampagne dementie naar Limburgs voorbeeld gaan starten in de regio. Initiatiefnemers hierin zijn Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o., GGD Haaglanden, Gemeente Den Haag en CZ Groep. Mensen worden zich bewust gemaakt van hun eigen rol in het voorkomen van dementie, zij krijgen informatie over hoe dementie te voorkomen is en waar mogelijk worden de inwoners van regio Haaglanden ook uitgenodigd om gelijk met de leefstijlinterventies aan de slag te gaan.

We zijn nog op zoek naar campagnevrienden, dit zijn partners (personen of organisaties) die de boodschap van de preventiecampagne mee helpen uit te dragen. In de bijlage vind u de uitnodiging met manieren waarop u kan meedoen. Ook vind u in de bijlage linksonder de factsheet.

Doet u ook mee?