Informatiebijeenkomsten palliatieve zorg 2023

Verspreid over de regio hebben een 5-tal informatiebijeenkomsten palliatieve zorg voor zorgverleners plaatsgevonden. We kijken tevreden terug op een mooie reeks campagnebijeenkomsten waarin we meer dan 200 zorgprofessionals hebben weten te bereiken!

De fysieke bijeenkomsten vonden plaats bij het HagaZiekenhuis, Hospice het Vliethuys, Resedentie van Ommerenpark en HMC Antoniushove en er was een bijeenkomst online.

Sven Zeilstra mocht de bijeenkomsten aftrappen met het verwelkomen van de zorgprofessionals die verschillende organisaties en beroepsgroepen vertegenwoordigen.

Maarten Dekker en Wim Jabroer wisselden elkaar af als spreker en namen in de eerste gedeelte van de middag het publiek mee in hun verhaal over de basisprincipes van palliatieve zorg en het belang ervan. Een van de belangrijkste punten om mee te nemen uit hun verhaal is, om je als zorgverlener niet alleen op lichamelijke dimensie te focussen, maar vooral ook op psychisch, sociaal en zingeving.

In de pauze is er de mogelijkheid geweest om te netwerken met elkaar en om kennis te maken met meerdere lokale initiatieven op het gebied van palliatieve zorg. De Haagsche-Zin, Vrijwilligers Terminale Zorg, Huisbezoeken in de palliatieve fase, Palliatieve kit, Stichting Ambulance Wens, Wijkz, Hospice het Vliethuis, van Ommerenpark en Informatieplein Oncologie van het HMC.

Na de pauze is er een casus voorgelegd om de samenwerking en rolverdeling te bespreken. In het laatste onderdeel staat de take home message van Jannie Oskam, ervaringsdeskundige, centraal. De belangrijkste boodschap van Jannie aan zorgverleners: ‘Je bent aangewezen op zorgverleners die wél begrijpen waar je mee bezig bent, wat je doormaakt en je kunnen helpen’.

De bijeenkomsten zijn vervolgens afgesloten door Sven Zeilstra met een aantal vragen ter evaluatie en een leuke goodiebag.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl