Magazine ‘Pal voor u’

Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen van een levensbedreigende ziekte. De zorg richt zich op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt en de naasten. Palliatieve zorg is voor veel patiënten en naasten een onbekend terrein, waardoor er veel vragen bestaan over de mogelijkheden van zorg en behandeling. Het magazine Pal voor u geeft patiëntenvoorlichting over palliatieve zorg.

Het magazine wordt jaarlijks uitgegeven en wordt ieder jaar opnieuw besteld door het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden. De magazines worden verspreid binnen het netwerk tijdens bijeenkomsten. Daarnaast kan het magazine gratis worden opgevraagd door personen/organisaties uit de regio Haaglanden via info@transmuralezorg.nl.

2018
In de achtste editie van Pal voor u magazine, ‘Ik leef bij de dag’, deelt voetbalcoach Foppe de Haan (75) een mooi persoonlijk verhaal. Op jonge leeftijd verloor hij zijn moeder, ze was psychisch ziek. Hij las veel boeken over het rouwproces. “Door die boeken werden dingen als het ware herkenbaar, ik begreep beter wat ik doormaakte.”

Mooie woorden van een mooie man.

 


2019
In de negende editie van Pal voor u magazine, ‘Palliatieve zorg is voor iedereen anders’, bevestigt minister Hugo de Jonge het belang van goede zorg in de laatste levensfase. “Mensen moeten niet het gevoel krijgen dat er geen zorg en hulp meer is, als ze te horen krijgen dat ze niet meer beter kunnen worden”, is zijn overtuiging.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vindt goede informatie over palliatieve zorg belangrijk en ziet Pal voor u als een mooi voorbeeld daarvan.

 

2020
In de tiende editie van Pal voor u magazine, ‘Dossier voeding en eten’, geven diëtisten uitgebreid informatie en tips over voeding en eten in de palliatieve fase. Daarnaast komt Jochem van Gelder als ambassadeur van Energy4all aan het woord: “Ook zieke kinderen moet je normaal behandelen”.

Ter gelegenheid van de tiende editie is het magazine vernieuwd en dikker dan ooit. Het uiterlijk is frisser, compacter en meer ingetogen.

 

2021

Pal voor u sept 2021

Een speciale uitgave van Pal voor u magazine: Een hulpgids voor meer veerkracht!

Veerkracht. De een beschikt er van nature meer over dan de ander. Maar je veerkracht vergroten is iets dat we allemaal kunnen leren. In deze speciale uitgave van Pal voor u leest u hoe. Met persoonlijke verhalen, advies van deskundigen en met oog voor naasten.

 

 

 

2022
In de twaalfde editie van Pal voor u magazine, ‘Nadenken over de toekomst’, wordt stilgestaan bij het belang van nadenken over zorg en behandelingen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar je krijgt er veel voor terug. Bijvoorbeeld betere palliatieve zorg, omdat deze dan beter op jou is afgestemd. Ook helpt het om minder angstig en somber ter zijn en een betere kwaliteit van leven te ervaren. Daarnaast helpt het naasten: het geeft ze rust en houvast.

 

 

 

2023

Een ongeneeslijke ziekte betekent niet meteen het einde van je leven. Dat kan nog weken, maanden en soms zelfs jaren duren. Maar het is wel het begin van een nieuwe levensfase, waarin van alles gaat verschuiven. In deze levensfase kan palliatieve zorg veel voor je doen. Daarover lees je meer in het nieuwe Pal voor u-magazine ‘Het leven gaat door’.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl