Superdivers Dementievriendelijk Den Haag: Resultaten focusgroepen

 

In 2019 en een deel van 2020 zijn focusgroep gesprekken gehouden met ouderen en mantelzorgers met een migratieachtergrond. Het doel van deze gesprekken was om wensen en behoeften op te halen als het gaat om de zorg en waar de zorg aangepast kan worden om de mismatch tussen zorgbehoefte en zorgaanbod te verkleinen.

De coronacrisis heeft een wissel getrokken op het project. De mogelijkheid om bijeenkomsten te organiseren om deze resultaten te spiegelen en toetsen bij de deelnemers hebben niet plaats kunnen vinden t.g.v. de maatregelen. De data is in plaats daarvan getoetst bij de klankbordgroep en in samenwerking met aangesloten experts Anne Mei en Frans Hoogeveen geduid.

De resultaten zijn gedeeld met de trajectgroep en worden i.s.m. Pharos omgezet in een visuele presentatie om de data en resultaten alsnog te kunnen toetsen.

De belangrijkste punten uit de resultaten zijn:

  • behoefte aan persoonlijke benadering – dan wel cultureel, spiritueel als religieus;
  • behoefte aan cultuursensitief handelen professionals;
  • behoefte dat zorg zo lang mogelijk in de thuissituatie kan worden geboden;
  • behoefte aan erkenning mantelzorgers in het zorgproces en waar mogelijk een rol.

Deze resultaten zijn met behulp van experts Anne Mei The en Frans Hoogeveen geduid in het licht van achterliggende mechanismen en hebben geleidt tot concept oplossingsrichtingen.

Wilt u meer weten over het project of staat u open voor samenwerking? Stel uw vragen aan Natascha Ulehake, projectleider Superdivers Dementievriendelijk Den Haag.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl