Superdivers en de Sociale benadering dementie

Gezien de nauwe betrokkenheid van Anne Mei The als expert bij het project Superdivers Dementievriendelijk Den Haag, is het een kans om te kijken hoe de sociale benadering uitgewerkt kan worden in een van de oplossingsrichtingen.

De resultaten van de focusgroepen laten zien dat er een sterke behoefte is bij de deelnemende migrantenouderen en hun mantelzorgers aan persoonsgerichte zorg. Dat er gekeken wordt naar de individuele behoefte en situatie van ondersteuning en zorg.

De sociale benadering sluit aan op de persoonsgerichte zorg, en kan indien gewenst aangepast worden naar de thematiek die past bij de culturele achtergrond. Denk hierbij aan uiting van culturele waarden d.m.v. tradities en rituelen, en religieus belijden en begrip.

Samen met Anne Mei The (Tao of Care) is besproken dat een mogelijkheid is om een sociaal benaderingsteam op te zetten die samen met de oudere en/of mantelzorger (afhankelijk van de behoefte) het proces door kan gaan op een manier die passend is voor de cliënt/patiënt op het sociaal en psychologische domein.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl