Theaterstuk ‘Lang zal hij leven!’

Op maandag 21 november organiseerde de netwerken Palliatieve Zorg en Dementie samen met PThU en Nachtzon Media het interactieve theaterstuk: Lang zal hij Leven! Dit theaterstuk komt voort uit het Moral Compass Project en deze voorstelling werd mede gefinancierd door Fonds 1818 en Haags Fonds Ons Thuis.

Het was een interactief theaterstuk waarbij het thema euthanasie centraal staat. Het ging over een demente man die niet wist dat hij jarig (80) was. Zijn familie raakte tijdens de feestelijkheden in discussie over hoe nu verder. Waar de een hem graag in een verpleeghuis wilde onderbrengen, wilde de ander het gesprek aangaan over euthanasie. Deze emotionele gesprekken werden prachtig vormgegeven door de acteurs: Anne Christine Girardot, Catalijn Willemsen, Harpert Michielsen, Joop Keesmaat, Madeleen Driessen en Anke van ‘t Hof.

Het publiek werd actief betrokken bij de ethische vragen die het verhaal oproept. Dit werd gedaan aan de hand van de morele dilemma’s die op dat moment speelden in het familiegesprek van het theaterstuk. Het publiek besprak dat met elkaar. Het doel van deze gesprekken was dat je niet tot één zienswijze kwam, maar dat je openlijk elkaars morele uitgangspunten verkende.

Als kers op de taart was er na de middagvoorstelling een nabespreking met Wim Jabroer, kaderarts Palliatieve Zorg. Zijn presentatie ging over het proces en protocol rondom euthanasie. Het publiek had veel vragen en ging hierover in gesprek met de kaderarts.

Er waren 140 deelnemers geweest. Het was een groot succes en een leerzame dag. Wij bedanken iedereen voor hun komst. Ook dank aan het Theater aan het Spui in Den Haag.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl