Update: VWS geestelijke verzorging thuis per 2022

Deze zomer is heeft VWS gecommuniceerd over de aankomende subsidieaanvraag voor de dienst Geestelijke Verzorging Thuis. Allereerst is er aangekondigd dat de subsidieregeling verlengd wordt voor 5 jaar. In eerste instantie was het de opzet van VWS om de dienst middels een landelijk betaalkantoor door te zetten per 2021. Door de coronacrisis, start van de dienst in 2020 en problemen met de de-minimus regeling voor de Netwerken Palliatieve zorg is er gezocht naar een oplossing.

De aankomende jaren wenst VWS dat er minder aanvragers zijn van de subsidie in Nederland. Om dit te bereiken moet er op bovenregionaal niveau samengewerkt worden door de verschillende Centra voor Levensvragen. De subsidie wordt dan bovenregionaal aangevraagd om vervolgens verdeeld te worden tussen de regio’s. Daarnaast geeft VWS aan dat alleen een Centrum voor Levensvragen de subsidie kan aanvragen per 2022.

In onze regio vraagt Haagsche Zin de subsidie aan per 2022 en wordt het jaar 2022 gebruikt om te onderzoeken op welk bovenregionaal niveau samengewerkt kan worden. STZ zal daarmee inzetten op een goede warme overdracht, zodat de procedures en juridische documenten die reeds zijn opgesteld en opgezet niet verloren gaan bij de overgang.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl