Werkconferentie Ont-moeten

16 mei vond de inspirerende Propallia werkconferentie Ont-moeten plaats. Meer dan 125 mensen uit de hele Propallia regio ontmoetten elkaar, deden inspiratie op en gingen met elkaar in gesprek. De bijeenkomst was een groot succes!

De introductie en afsluiting werden gedaan door Rick Span, musicoloog en leiderschapstrainer. Hij legde de verbinding met palliatieve zorg vanuit de muziek. In muziek valt heel veel te ontdekken, veel verhalen die vanuit een ander perspectief ontdekt kunnen worden waardoor uw eigen leefwereld verrijkt wordt. Het is daarbij wel nodig om even in de war te raken. Rik gaf mee dat het niet gaat om het onthouden van kennis maar hetgeen u letterlijk raakt. “Bij ontmoeting is het soms spannend, u weet niet hoe de ander zal reageren. Herkenbaar is misschien wel dat u zelf erg bezig bent met wat u wil vertellen zonder dat u luistert naar de ander. Het gevaar is dat er twee monologen ontstaan zonder verbinding. Zonde! Durf u kwetsbaar op te stellen.” Om dat te ervaren gingen we dieper in op de blues. Blues muziek is improviseren, een eigen verhaal maken. Het vraagt lef om uwzelf te laten zien want een ander kan daar wat van vinden. Maar het zorgt ook voor beweging en vernieuwing om dat te durven. Het resulteerde tijdens de werkconferentie in ieder geval in een enthousiaste zaal.

In twee workshopsrondes konden de deelnemers actief aan de slag en hun eigen vragen en ervaringen delen. Onder andere werd er dieper ingegaan op de praktijk van de huisarts, moreel beraad, palliatieve zorg in onderwijs, verlies en rouw, ethische aspecten en succesvolle projecten/ quick wins van Propallia.

Aan het einde was er een borrel om na te praten en het ontmoeten verder in de praktijk te brengen.
Het was een succesvolle werkconferentie en we hopen u ook volgend jaar weer te ontmoeten.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl