Aanmelden scholingsbijeenkomst voor huisartsen: Diagnostiek bij dementie

Ben jij huisarts en heb je de scholingsbijeenkomsten in 2023 gemist over diagnostiek bij dementie?

Dementiediagnostiek vraagt om maatwerk en samenwerking. Daarom zijn er Regionale werkafspraken diagnostiek bij dementie gemaakt. Deze werkafspraken brengen in beeld welke professional welke taken en verantwoordelijkheden heeft. De diagnose dementie is een ingrijpende diagnose, niet in de laatste plaats omdat er (nog) geen behandeling mogelijk is en dementie een progressief beeld kent van achteruitgang. Zo  mogelijk vindt de diagnostiek bij de persoon met dementie thuis plaats. De huisarts is de eerste schakel in de diagnostiek en kan conform de NHG Standaard Dementie vaak de diagnostiek zelf verrichten, ondersteund door de POH ouderen. Uitsluitend  in geval van complexe dementievraagstukken consulteert of verwijst  de huisarts naar de specialist ouderengeneeskunde in de 1e lijn, de geheugenpoli van het algemeen ziekenhuis of, in geval van ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrisch beeld met dementie naar de afdeling Diagnostiek van de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ).

Op maandag 4 maart is er een nieuwe mogelijkheid om deze te volgen. Hierin krijg je handreikingen over hoe je zelf kunt diagnosticeren en welke hulplijnen je kunt inschakelen.
We organiseren dit samen met Hadoks Academie. Deze interactieve scholingsbijeenkomst geeft u informatie over de regionale werkafspraken rondom diagnostiek bij dementie. Daarnaast kent u na afloop de expertise, mogelijkheden en verantwoordelijkheden van de samenwerkingspartners (SO’s eerste lijn, internist-ouderengeneeskunde, (ouderen-)GGZ, etc.).

Schrijf je in via deze link.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl