#Allemondkapjesverzamelen haalt in één dag 12.600 mondkapjes op

De inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen die gisteren van start is gegaan, levert nu al de eerste hulpmiddelen op. Een internationale organisatie heeft in één klap 12.000 mondkapjes gedoneerd. Daarnaast zijn er sinds gisteren op de verschillende inleverlocaties 600 mondkapjes, 650 veiligheidsbrillen en 125 paar handschoentjes ingezameld. Opmerkelijk is dat de meeste hulpmiddelen worden ingeleverd door scholen, vuurwerkwinkels en woningbouwcorporaties. Ook is er een inzamelpunt in het Benoordenhout geopend: Evita Zorg aan de Van Alkemadelaan in Den Haag.

“Er zijn maar liefst 2.000 mondkapjes pér dag pér ziekenhuis nodig en dan hebben we het nog niet eens over alle huisartspraktijken, verpleeghuizen en alle andere beroepsgroepen die voorzien moeten worden. Dus we zijn blij met deze vliegende start, maar we hebben nog lang niet genoeg!”, aldus Lisette van den Heuvel, directeur van initiatiefnemer Vereniging Transmurale Zorg. “We doen dus nogmaals een dringende oproep aan alle burgers en bedrijven in de regio Haaglanden om de mondkapjes en andere materialen die zij in bezit hebben in de verpakking in te leveren bij één van de inzamelpunten.” Voor meer informatie: www.allemondkapjesverzamelen.nl.

Mondial Van der Velde Verhuizingen verzorgt het transport van de 12.000 mondkapjes

Over de inzamelingsactie

De actie om mondkapjes en andere hulpmiddelen in te zamelen is een initiatief van Stichting Transmurale, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn, Smith Communicatie en ADO Den Haag. Zij zamelen hulpmiddelen in voor hulpverleners in ziekenhuizen, bij huisartsen en andere zorgprofessionals, maar ook voor de mensen in andere beroepsgroepen zoals de GGZ, thuiszorg, verpleeghuizen, daklozenopvang, jeugdzorg en uitvaartbranche.

Op www.allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd. Voor de actie is naast de website een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen dat van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 20.00 uur te bereiken is: 070-700 00 77. Er kan ook worden gemaild naar: allemondkapjesverzamelen@transmuralezorg.nl