Bijeenkomst ‘Kenmerken & signalering van niet-pluisfase van dementie’

Dementiezorg voor Elkaar organiseert op 30 november 2019 een kennisbijeenkomst met als thema ‘Kenmerken en signalering van de niet-pluisfase van dementie’. De bijeenkomst staat in het teken van de inzichten en ervaringen die in de niet-pluisfase van belang zijn in het leven van mensen met dementie en hun naasten.

Plenaire start van de ochtend
Wij starten met een korte algemene presentatie over de niet-pluisfase. Daarna laat de vereniging van en voor laaggeletterden, ABC, zien waar je in deze fase rekening mee moet houden, geredeneerd vanuit de (ervarings)deskundigheid en het perspectief van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Alzheimer Nederland gaat vervolgens in op de functie, aanpak en succesfactoren van de Alzheimercafés.

Workshops
Na het plenaire deel zijn er verdiepende workshops over deze thema’s, aangevuld met een sessie door Pharos over migrantenouderen. Wij sluiten af met een lunch. Genoeg kansen dus om kennis op te halen, bij te spijkeren en uit te wisselen met vakgenoten.

Meld je aan!
Doe mee en meld je aan! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor aangemelde deelnemers die toch niet (kunnen) komen en zich niet afmelden, zijn wij genoodzaakt een vergoeding voor gemaakte kosten in rekening te brengen.

Programma
9.30 uur Inloop
10.00 uur Opening en toelichting programma
10.10 uur De niet-pluisfase: belang en kenmerken
10.35 uur Stichting ABC: waarmee rekening houden? Met ervaringsdeskundige en discussie/vragenronde
11.15 uur Korte break
11.30 uur Alzheimer Nederland: workshops
11.40 uur Workshops (Alzheimer Nederland, Informatie in begrijpelijke taal & beeld door voorlichters gezondheid, Laaggeletterdheid, met aandacht voor migrantenouderen)
12.45 uur Plenaire afsluiting
13:00 uur Lunch

Meer informatie
Meer informatie vindt u hier. 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl