Dialoogsessie ‘Samen prettig ouder worden’ 25 oktober

Op 25 oktober was de tweede gezamenlijke dialoog in het kader van prettig ouder worden. Inwoners en zorg- en welzijnsprofessionals kwamen bijeen om over dit thema te praten. Tijdens de vorige dialoog was al vastgesteld dat we ons als eerste zouden buigen over de thema’s ‘herwaarderen van de kracht van ouderen’ en op ‘het voorbereiden op ouder worden’. In deze vervolgbijeenkomst werd besproken over wie we het dan hebben. Want op welke leeftijd ben je oud? Kun je daar überhaupt wel een getal aan hangen? Is een fitte 60+er oud?

Dus wanneer is het handig om je te richten op je eigen ouder worden en op zoek te gaan naar informatie? Hier kwam een divers beeld uit, waarin acceptatie en besef de rode draad vormen. Het besef en de acceptatie dat je niet alles meer zelf kunt (tijdelijk of chronisch).

Tijdens de volgende en tevens laatste dialoogbijeenkomst op 21 november in het HMC Bronovo ziekenhuis gaan we met elkaar bekijken hoe we de ‘oudere’ zo lang mogelijk eigen regie en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven kunnen laten houden. We maken een actieplan voor 2024. Denk je mee? Mail voor 18 november naar secretariaat@transmuralezorg.nl .

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl