Health Innovation School Haaglanden begonnen

Het is eindelijk zover, maandagochtend 7 september is de Health Innovation in de regio Haaglanden begonnen! Het was even wachten, maar nu kunnen de deelnemers uit zorg, welzijn en sociaal domein eindelijk (online) met elkaar aan de slag. Het eerste lesblok wordt geopend door wethouder Kavita Parbhudayal.

Tijdens de lesdagen zullen de deelnemers meer leren over het zorgsysteem, verschillende gedachtegangen, veranderingen en de uitdagingen die bij innovaties komen kijken. Daarnaast gaan zij gedurende 5 maanden in projectgroepen aan de slag met knelpunten in de regio.

De regionale Health Innovation School is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen de professionals en het kritisch kijken naar de problemen in de regio.

De organisatie van de HIS Haaglanden is geïnitieerd in GGDH-verband en wordt nu geleid door Vereniging Transmurale Zorg in samenwerking met de LUMC campus Den Haag en Gemeente Den Haag. Zij hebben een divers lesprogramma opgezet waarin ook het patiënt/cliënt/burger perspectief in wordt meegenomen.