In gesprek met Elise van der Steen

 

 

Elise van der Steen is sinds september 2019 projectleider bij Vereniging Transmurale Zorg. In de afgelopen tijd was Elise vaak het gezicht van transmurale samenwerking en hebben we zowel binnen als buiten de organisatie goed samengewerkt. Nu zoekt zij haar volgende uitdaging een stuk dichter bij huis, in het Oogziekenhuis te Rotterdam. Maar voor ze vertrekt gaan we nog een keer met Elise in gesprek.

Hoe omschrijf je je werkzaamheden als projectleider?
Als projectleider ben je de verbinder tussen de organisaties in het netwerk. Voor jou is het je primaire taak om samenwerkingsprojecten te coördineren en organisaties met elkaar te verbinden. Voor de netwerkpartners is dit niet altijd de primaire taak, daarom is het belangrijk dat je iedereen kan enthousiasmeren en verbinden om juist wel transmuraal samen te werken. Je bent daarom met veel mensen en partijen in contact en werkt ook aan veel verschillende projecten. Het is dus een hele diverse functie.

Hoe omschrijven collega’s Elise als projectleider?
Als er iemand is die anderen kan enthousiasmeren om samen te werken, is dat Elise wel! Zij neemt haar taken als projectleider altijd serieus, maar zoekt de verbinding met andere partijen met een lach.

Waar kijk je met plezier op terug bij VTZ?
Heel veel! Uiteraard de samenwerking met mijn collega’s en alle netwerkpartners heb ik altijd als zeer prettig en gezellig ervaren. Ik vond het echt super leuk om met zoveel verschillende personen en organisaties in contact te zijn.

Als ik echt één project zou moeten kiezen waar ik met het meeste plezier op terugkijk, dan zou het de Health Innovation School (HIS) zijn. Iedereen die bij de HIS betrokken was; coaches, deelnemers, dagvoorzitter en sprekers zaten allemaal zo vol met positieve energie en dat werkt aanstekelijk. Het was aan het begin best een uitdaging om de 1e editie van de HIS in Haaglanden vanuit het niks op te bouwen, maar er waren zoveel mensen die wilden meedenken, meehelpen en bijdragen dat we er met zijn allen echt een succes van hebben gemaakt!

En dan een blik vooruit; waar kijk je naar uit in je nieuwe baan?
In mijn nieuwe baan ga ik aan de slag als adviseur zorginnovatie bij het Oogziekenhuis Rotterdam. Ik kijk er erg naar uit om mij bezig te houden met zorginnovatie, vernieuwing en vooruit kijken. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe het gaat zijn om in een zorgorganisatie te werken, in plaats van nu erbuiten.

Je hebt heel wat kunnen zien van de regio Haaglanden, wat zou je ons nog mee willen geven?
De regio Haaglanden is een hele diverse regio, van alles (zorgaanbieders, verzekeraars, gemeentes) zijn er heel veel. Ik vond het mooi om te zien hoe in verschillende projecten echt een gevoel van ‘wij zijn een regio’ te zien was, de samenhorigheid en het met elkaar de zorg in de regio te willen verbeteren. Doordat er zoveel partijen zijn, is het soms lastig om echt met zijn allen aan de slag te gaan. Dit is niet iets wat partijen tegen moet houden om samen te werken, maar moet juist een mogelijkheid zijn om met die partijen aan de slag te gaan die willen om vervolgens de goede voorbeelden te delen in de regio en deze uit te breiden.

We danken Elise voor haar inbreng de afgelopen jaren en wensen haar veel succes in haar verdere loopbaan!

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl