In gesprek met Gamze Kaya

In gesprek met Gamze Kaya, casemanager dementie bij HVP zorg.

Voor uzelf zorgen is niet vanzelfsprekend. HVP Zorg kan u in uw eigen woonsituatie precies die zorg bieden waar u het alleen niet aan kan. Aan de hand van de zorgindicatie en uw individuele wensen en behoeften wordt er een zorg (leef-) plan opgesteld. Samen met u, uw familie en uw huisarts proberen wij de zorg zo optimaal mogelijk op uw persoonlijke behoeften af te stemmen. Vanzelfsprekend beschikken wij over gekwalificeerd, gediplomeerd, en BIG- geregistreerd personeel.

Wie ben je?
Ik ben Gamze Kaya. Afgestudeerd als maatschappelijk werker en sinds 6 jaar in dienst bij HVP zorg. Ik begon 6 jaar geleden als begeleider bij HVP zorg. Twee jaar geleden heb ik een opleiding gevolgd via mijn werkgever en sindsdien actief in de functie van casemanager dementie. Het werk in de ouderenzorg ervaar ik als heel divers. Dementie is bij iedereen anders. Ik werk met verschillende mensen, families en in diverse culturen. Dat maakt het werk dynamisch.

Buiten het werk geniet ik vooral van mijn 2 kinderen van 5 jaar en 1 jaar oud.

Hoe zou je je werk omschrijven?
Dynamisch en betekenisvol. Als casemanager dementie ben ik spin in het web, het werk bestaat vooral uit tijdig informeren, adviseren en evalueren. Ik heb contact met de cliënt zelf of de mantelzorger(s). Om mijn functie goed uit te kunnen voeren is goed samenwerken van belang. Ik werk veel samen met andere organisaties en professionals zoals huisartsen, Parnassia en Thuiszorg. Het is fijn elkaar goed en snel te kunnen vinden en alle zaken rondom de client te kunnen bespreken. Een enkele keer heb ik een minder goede ervaringen gehad, maar over het algemeen ben ik er positief over.

Wat zijn jouw drijfveren?
Ik vind het belangrijk om betekenisvol te kunnen zijn voor een ander en dat de kwaliteit van leven van mijn cliënt verbeterd door mijn inzet. Als ik dan positief feedback krijg, dat het een fijne samenwerking is en men blij is met mij als vertrouwenspersoon dan is mijn doel bereikt.

Wat omschrijft jou het beste als professional?
Mijn omgeving omschrijft me als lief, behulpzaam en geduldig. Ik heb veel respect voor ouderen en dat is ergens ook meer versterkt vanuit de cultuur. Ik ben Turks en in onze cultuur is het extra belangrijk om respectvol te zijn naar anderen, en dan met name ouderen. Ik ben iemand die goed luistert en veel geduld toont tijdens een gesprek. Daardoor heeft mijn cliënt zoveel mogelijk de regie. Ik sta niet boven iemand maar juist naast ze. Ik wil zoveel mogelijk regelen waardoor er soms te veel hooi op mijn vork komt. Ik probeer nu echt een netwerk op te bouwen voor de cliënt zodat ze nog beter geholpen kunnen worden door de juiste zorgverleners in te schakelen.

Wat is goede samenwerking en wat is goede zorg volgens jou?
Goede samenwerking is echt als de betrokken instanties allemaal inzet tonen en goed blijven overleggen met elkaar rondom de cliënt. Goede zorg is de behoeften van de cliënt goed in kaart brengen en juiste personen aanhaken.

Wilt u meer weten over HVP zorg? Bekijk de website of neem contact op met Gamze Kaya via g.kaya@hvpzorg.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl