In gesprek met… Myriam Putman!

Interview Myriam Putman

Per 1 april is onze nieuwe collega Myriam Putman gestart als projectleider voor de programma’s dementie en palliatieve zorg en voor STZ-brede projecten. Wij heten haar van harte welkom in het team en stellen haar graag aan jullie voor.

Hoe ben jij bij STZ terechtgekomen?

Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (tegenwoordig Bachelor of Social Work) gedaan. Tijdens de opleiding kwam ik in aanraking met de (ouderen)zorg. Een sector die in mijn ogen onderbelicht was binnen de opleiding maar waar er hele complexe vraagstukken spelen. Vanuit dat oogpunt raakte ik gemotiveerd om iets in die sector te willen betekenen.

Via mijn stage bij een ouderenzorgorganisatie ben ik terecht gekomen in het werkveld van de transferzorg. Als relatiebeheerder binnen de Geriatrische Revalidatie Zorg, was ik mede verantwoordelijk voor het maken van de juiste match tussen de zorgvraag van de patiënt en het aanbod binnen de zorg. Het laatste jaar ben ik zorgconsulent geweest bij Thebe. Hier fungeerde ik als spin in het web binnen een VVT-instelling en coördineerde ik o.a. het verhuisproces van nieuwe bewoners.

 

Wat spreekt jou aan in STZ?

“Verbinden, bevorderen en versterken”- dit was het eerste wat mij opviel aan de vereniging. Ik zie Vereniging Transmurale Zorg als brug tussen verschillende eilandjes. Een verbindende factor waarbij we als zorgorganisaties elkaar niet uit het oog verliezen. Samenwerken is in mijn ogen ontzettend belangrijk om de kwaliteit van zorg te bevorderen. Hoe mooi is het om in je werk continue bezig te zijn met het versterken van dit proces. Dit geeft mij als persoon voldoening en hierdoor hoefde ik geen twee keer na te denken bij het solliciteren.

 

Hoe omschrijf je jezelf in je werk?

Binnen mijn werk ben ik te omschrijven als energiek, leergierig en ambitieus. Ik ga verbindend te werk door middel van doorvragen, doorpakken en open communiceren. Als verbindende factor probeer ik ieders kracht te versterken, waardoor kennis en kunde optimaal benut worden. Ik ben een krachtige gesprekspartner die het hoofd koel houdt. Dit doe ik met een optimistische en toekomstgeoriënteerde instelling. Humor is overigens voor mij erg belangrijk. Al zullen er momenten zijn dat ik het hardst lach om mijn eigen grappen.

 

Wat is voor jou goede samenwerking? En wat is goede zorg?

In mijn ogen is een goede samenwerking oog hebben voor het gezamenlijke doel. Waarbij zo nu en dan concessies gedaan moeten worden om dit gezamenlijke doel te behalen. Hierbij vind ik open- en direct communiceren belangrijk. Soms is het goed om niet in te gaan op de inhoud van een gesprek, maar juist de beleving van een ander te bespreken. Ik vind het belangrijk dat iedereen gehoord wordt. Waarbij ruimte moet zijn voor diegene bij wie dit niet zo ervaren wordt.

Door het coronavirus is thuiswerken inmiddels de norm geworden. Waarbij we minder met elkaar persoonlijk in contact komen. Juist kleine momenten aandacht geven, maakt voor mij net dat verschil in persoonlijk contact. Het is nu de uitdaging om dit op een efficiënte manier vorm te geven.

Ook binnen de huidige omstandigheden moeten we oog blijven houden voor de patiënt, diens sociale omgeving en de zorgbehoefte. Waarbij deze geïnventariseerd moeten worden. Goede zorg kan alleen maar in mijn ogen door dit continue te blijven doen. De belevingswereld van de patiënt moet onder een vergrootglas. Ik denk dat reflecterend te werk gaan kwaliteit van zorg bevordert. Niet alleen praktisch handelen maar ook nadenken waarom we zorg leveren. Naast Evidence Based Practice moeten we dus blijven praten, niet alleen als zorgprofessionals onder elkaar maar juist met de patiënt.

 

Waar kijk je naar uit als projectleider bij STZ?

Allereerst kijk ik er als import-Brabander naar uit om de regio Haaglanden te ontdekken. Met name het ontdekken van het zorgaanbod binnen deze regio. Als projectleider heb ik zin om mijn tanden figuurlijk te zetten in deze blijvende uitdaging om binnen de regio de lijntjes kort te houden. Samen wil ik met professionals binnen de regio voortborduren op het gezamenlijke doel van mijn voorganger en collega’s: het optimaliseren van de kwaliteit van zorg. Ik kijk er naar uit geïnspireerd te raken door deze professionals en een ondersteunende factor te kunnen zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl