IDPZ: Week van de vraag 7-14 oktober 2019

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2019 starten we weer met de jaarlijks terugkerende Week van de Vraag. Hoe kom je erachter wat het leven prettiger kan maken voor patiënten en hun naasten in de palliatieve of terminale fase? Door het te vragen!

De Week van de Vraag is een week waarin we extra aandacht schenken aan het stellen van een open vraag aan een patiënt en/of diens naasten. Als zorgverlener kun je erachter komen wat voor de patiënt belangrijk is door vragen te stellen die ruimte bieden. Meestal gaat het om kleine, relatief eenvoudige zaken, die zich afspelen op fysiek, emotioneel, sociaal of geestelijk gebied, maar die enorm belangrijk zijn voor de patiënt. Zoals kleine gebaren, aandacht of heldere informatie. Zo draag je als zorgverleners bij aan passende zorg.

Dit jaar hebben we de vragen aangepast om de patiënt nog meer uit te nodigen om aan te geven wat hij of zij verstaat onder passende zorg.

 

Op de achterzijde staan niet alleen vragen om te reflecteren, maar ook om te inspireren. We nodigen u als zorgverlener daarom uit om hartverwarmende ervaringen naar Vereniging Transmurale Zorg te mailen. Wij zullen deze bijzondere momenten periodiek delen in het netwerk om andere zorgverleners te inspireren om deze vragen in hun reguliere werkwijze op te nemen.

We zien de bijzondere ervaringen (van patiënt en/of zorgverlener) graag tegemoet via info@transmuralezorg.nl.

De kaartjes worden verspreid via de organisatie en zijn geplastificeerd. Doordat de kaartjes een perforatiegat bevatten, kunnen deze eenvoudig aan een tas, sleutelhanger of dergelijke bevestigd worden.