Interview Desirée Galjart, projectleider dementie en palliatieve zorg

Hoe omschrijf je je werkzaamheden als projectleider?
Als projectleider houd ik mij bezig met het organiseren en begeleiden van verschillende werkgroepen en netwerkbijeenkomsten rondom dementie en palliatieve zorg. Deze projecten spelen in op bestaande vragen van leden van de VTZ. Verschillende zorgverleners komen op deze manier samen om van elkaar te leren en processen te verbeteren. Ik vind het heel tof om mijn steentje bij te dragen aan het netwerk dat de VTZ heeft opgebouwd.

Wat zijn jouw drijfveren in je werk?
Mijn drijfveer is om met alles wat ik doe, de zorg steeds een klein beetje beter te maken. Daarnaast werk ik op interim basis bij verschillende opdrachtgevers, waardoor ik steeds meer leer over verschillende zorgorganisaties in verschillende regio’s binnen Nederland. Het is enorm leuk en inspirerend om bij elke opdracht weer mensen tegen te komen met veel enthousiasme en passie voor hun vak.

Wat omschrijft jou als professional het beste?
Ik ben een enthousiaste en harde werker die zich graag inzet voor een team. Het liefst doe ik alles tegelijk, maar dat werkt natuurlijk niet altijd. Daarnaast heb ik binnen mijn opleiding geleerd om projecten vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken en gezamenlijk te werken aan een doel. Deze skills helpen mij ook bij mijn taken als projectleider. Ik moet nog veel leren aangezien ik net aan het begin van mijn carrière sta, maar de verantwoordelijkheden die ik heb gekregen helpen mij om uit mijn comfort zone te stappen. Daardoor kom je ook achter kwaliteiten die je eerder nog niet van jezelf hebt gezien.

Hoe komen jouw waarden terug in je werk?
Ik vind het belangrijk dat mensen mij herinneren als een betrouwbaar persoon – iemand die zijn afspraken nakomt en op wie je kan rekenen. Ik doe erg mijn best om dit te bereiken. Daarnaast heb ik van jongs af aan geleerd dat wie goed doet, wie goed ontmoet. Je moet altijd met iedereen respectvol om gaan en aardig zijn. Grote kans dat dit mijn werk nog leuker maakt en daar helpt een beetje humor ook altijd bij.

Wat is voor jou goede samenwerking? En wat is goede zorg?
Voor mij betekent goede samenwerking dat er verschillende partijen rondom de tafel zitten en samen tot nieuwe ideeën komen. Vooral het gezamenlijke aspect vind ik hierin erg belangrijk en daar mag zeker een wat plezier bij komen kijken. Een kleine discussie is daarnaast echt niet erg, want daardoor leer je van elkaar en elkaars standpunten. Goede zorg en goede samenwerking gaan daarom voor mij ook hand in hand. Om kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg te realiseren, moeten de verschillende partijen samen de verantwoordelijkheid dragen en samenwerken.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl