In gesprek met Roos van der Giesen, projectondersteuner zorgcoördinatie
Hoe zou je je werk het beste kunnen omschrijven?
Als projectondersteuner zorgcoördinatie denk en schrijf ik actief mee aan het transformatieplan Den Haag H4. Het is een uitdagende puzzel waarbij we continu proberen de verbinding te houden met de andere transformatieplannen, én tegelijkertijd de waardevolle input van medewerkers op de werkvloer zo goed mogelijk mee te nemen. Daarnaast heb ik inmiddels een eerste stap gezet binnen één van de projecten uit het transformatieplan: Project 4 ‘Inventarisatie mogelijk nieuwe zorgpaden’ waarvoor ik een plan van aanpak heb opgesteld en waardevolle gesprekken heb mogen voeren bij de MKA en SEH om meer inzicht te krijgen in de knelpunten binnen de stroom door de acute keten.
Wat zijn jouw drijfveren voor het project?
Mijn grootste drijfveer is het verbeteren van de zorg. De druk op de zorg is enorm en samenwerken binnen en tussen organisaties is belangrijker dan ooit! Het is soms hard werken en het proces gaat langzamer dan je zou willen. Maar als ik zie hoe gedreven en passievol zoveel zorgcollega’s zich inzetten om de zorg toegankelijk te houden voor iedereen, voel ik me vooral heel trots. Ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen!
Wat omschrijft jou als professional het best?
Ik ben een leergierige en enthousiaste collega die altijd streeft naar het hoogst haalbare. Ik houd van complexe vraagstukken en krijg er energie van om die samen op te pakken, want ik geloof: gedeelde kennis is dubbele kennis. Daarbij ben ik iemand die graag anderen enthousiasmeert en verbindt.
Hoe komen jouw waarden terug in je werk?
Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de zorg. Voor mij betekent dat niet alleen inhoudelijk goed werk leveren, maar ook maar ook investeren in het proces en in de mensen waarmee ik samenwerk. Ik hecht veel waarde aan een fijne en positieve werksfeer en vind het dan ook belangrijk dat anderen de samenwerking met mij als prettig en open ervaren.
Wat is voor jou goede samenwerking? En wat is goede zorg?
Goede samenwerking betekent voor mij écht naar elkaar luisteren, openstaan voor elkaars ideeën en elkaars belangen respecteren. Samen ergens willen komen betekent soms ook dat je bereid moet zijn iets los te laten of in te leveren. Goede zorg is in mijn ogen zorg die aansluit op de zorgvraag van de patiënt, toegankelijk is en snel beschikbaar wanneer nodig.