Nascholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen – gevorderden

Op maandag 23 september 2019 start er een nieuwe nascholing palliatieve zorg voor verpleegkundigen – gevorderden. Deze training duurt vier dagen en is bedoeld voor verpleegkundigen die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent verpleegkundige en werkzaam in een zorgomgeving die voornamelijk ingezet wordt voor palliatieve zorgsituaties met regelmatig complexe zorgsituaties.
  • Je bent als verpleegkundige betrokken bij de uitvoering van de zorg maar hebt ook een adviserende rol op basis van je ervaring en expertise, of moet deze verder ontwikkelen.
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in de palliatieve zorg met complexe zorgsituaties.

Het programma is gebaseerd op de vier dimensies in de palliatieve zorg. Casuïstiek wordt besproken door middel van palliatief redeneren of intervisie .Communicatie en afstemming van zorg met patiënt, naasten en mantelzorgers begint met advanced care planning en inspelen op sterfstijlen. Dementie wordt als apart onderwerp besproken. Je leert gespreksvaardigheden die passen bij deze problematiek. De dilemma’s die veel voorkomen in de palliatieve zorg worden door moreel beraad ontrafeld en besproken. Tot slot is palliatieve zorg vooral multidisciplinaire zorg. Daarom besteedt de nascholing ook aandacht aan samenwerken en het besef hoe je vanuit de eigen discipline een bijdrage aan kwaliteit kunt leveren.

De nascholing vindt plaats bij het LUMC in Leiden op maandag 23 september 2019, woensdag 9 oktober 2019,  donderdag 31 oktober 2019 en maandag 11 november 2019. De kosten voor deelneming door niet LUMC-medewerkers bedraagt € 547,00.

Aanmelden is hier mogelijk.