Netwerkbijeenkomst Dementie | Wie heeft de regie? | dinsdag 27 juni

Op dinsdag 27 juni vond de netwerkbijeenkomst ‘Wie heeft de regie’ plaats. Een initiatief vanuit het Netwerk Dementie Haaglanden. Onder begeleiding van Frans Hoogeveen (GZ-psycholoog en specialist dementiezorg) hebben we ons verder verdiept in de volgende vragen/onderwerpen:

  • Ervaar jij wel eens concurrentie in de samenwerking? In welke situaties?
  • Hoe kunnen we in de toekomst beter samenwerken?

Door met elkaar in gesprek te gaan bleek dat de continuïteit van een vaste casemanager dementie niet altijd wordt gewaarborgd. Soms gaat een cliënt over naar VPT of ontstaan er andere situaties waardoor de vaste casemanger wordt ontbonden. Iedereen was het erover eens dat de relatie die de casemanager met een cliënt heeft opgebouwd, moet worden gekoesterd! Ook komt het voor dat vanwege een wachtlijst verwijzers gaan ‘shoppen’ waardoor verschillende casemanagers bij dezelfde cliënt starten, zonder van elkaar op de hoogte te zijn. Een helder overzicht bij de huisarts van welke disicplines bij een cliënt actief zijn is dus heel belangrijk. Elkaar toevoegen via KIS of Siilo zorgt voor korte lijnen.

We kijken terug op een inspirerende middag waarin we de uitdagingen vanuit de dagelijkse praktijk bespreekbaar hebben gemaakt en met elkaar de mogelijke oplossingen hebben besproken.

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de VTZ Nieuwsbrief | Vereniging Transmurale Zorg

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl