Netwerkbijeenkomst Integrale Dementiezorg en Zorgstandaard Dementie

Het Netwerk Dementie Haaglanden organiseert op 22 september van 15.00-17.00 een multidisciplinaire netwerkbijeenkomst met als thema de Integrale Dementiezorg & Zorgstandaard Dementie.

INTEGRALE DEMENTIEZORG

BALANCEREN TUSSEN HYPE & HOOP

Door : Dr. Pim Valentijn – adjunct-directeur bij Essenburgh en senior onderzoeker bij Maastricht University.

De toekomst van de zorg vraagt om constructieve samenwerkingsrelaties over de traditionele domeinen van preventie, zorg en welzijn. Dit betekent dat uitgangspunten veranderen over hoe de zorg georganiseerd moet worden. Netwerkzorg, shared savings, substitutie, uitkomstbekostiging, triple aim, 1,5-lijnszorg en value-based healthcare zijn termen die hierbij regelmatig vallen. Maar wat ligt eigenlijk ten grondslag aan deze hypes en hoe kunnen ze worden toegepast in de praktijk? En is er hoop om hier als zorgverlener een leidende rol in te spelen? Dr. Pim Valentijn zal u aan de hand van (inter)nationale voorbeelden laten zien welke stappen er nodig zijn om als zorgverlener succesvol regie te voeren in een dementienetwerk.

 

ZORGSTANDAARD DEMENTIE 2020

VAN PAPIER NAAR PRAKTIJK

Afgelopen voorjaar is de herziene zorgstandaard dementie gepubliceerd. 25 aanbevelingen, gestoeld op integrale zorg  en persoonsgerichte zorg, leggen op papier vast hoe de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie en hun mantelzorgers eruit moet zien. Neem deel en ontdek met professionals in de regio wat we allemaal al met elkaar bereikt hebben en waar nog kansen voor verbetering liggen. Een mooie gelegenheid om zowel de zorgstandaard als de diverse professionals te leren kennen.

Download hier de Zorgstandaard Dementie.
Download hier de publieksversie van de Zorgstandaard Dementie

De details:

  • Datum en tijd: dinsdag 22 september, 15.00-17.00 uur
  • Locatie: ZOOM (enkele dagen voor de aanvang van de bijeenkomst ontvangt u de link voor deelname)
  • Doelgroep: Professionals, managers en beleidsmakers in de dementiezorg
  • Aanmelding: via deze link naar de STZ-agenda