Netwerkbijeenkomst Korsakov

Op 16 mei vond een netwerkbijeenkomst plaats georganiseerd door het Netwerk Dementie van Vereniging Transmurale Zorg met Korsakov als onderwerp.

Het expertisecentrum van Saffier heeft het inhoudelijke deel van deze bijeenkomst verzorgt. GZ-psycholoog Moniek Beirnaert nam de aanwezigen mee in de psychologie en pathologie van het syndroom. Gastspreker Sam Vijverberg van de Parnassia Groep (Brijder Ambulant) vertelde meer over verslavingsbehandeling en bemoeizorg. Aansluitend konden vragen gesteld worden aan maatschappelijk werker Martine Taal aan de hand van 5 stellingen. Thema’s als screening, cliëntreis, casemanagement en casuïstiek werden met elkaar besproken.

Het blijft belangrijk om kennis over Korsakov en de cliëntreis te blijven verspreiden, zeker gezien de uitdagingen waarmee casemanagers en wijkverpleegkundigen dagelijks te maken hebben. Een alcoholprobleem in een thuissituatie betekent niet altijd Korsakov, maar wanneer dan wel? Wanneer staat PG op de voorgrond en wanneer Korsakov? En wat doe je dan?
Deze bijeenkomst heeft casemanagers en wijkverpleegkundigen meer handvatten aangereikt.

Zie bijlage voor de presentatie.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl