Netwerkbijeenkomst positieve gezondheid en participatie bij dementie

Afgelopen dinsdag was de netwerkbijeenkomst “Positieve Gezondheid en Participatie bij Dementie”. Eindelijk weer de mogelijkheid om elkaar “live” te zien! Daarnaast waren er ook een groep deelnemers online aanwezig. Mooi dat de techniek en ervaring het nu mogelijk maakt om beide te doen!

Gastsprekers waren Lisette Brouns en Eric Jacobsson van 1330. Zij hebben een evidence based techniek ontwikkeld voor “gesprekken die er toe doen” ook voor mensen met dementie.

We startten met de definities, kaders en mooie voorbeelden van Positieve Gezondheid en Participatie bij dementie. Ooit gehoord van het participatiekoor? Dementalent? Zwementie of de Haagse versie van restaurant Misverstand met Resto van Harte?

1330 vertelde enthousiast over hun gespreksmethodiek en we mochten gelijk aan de slag met een oefening in de zaal. Hoe maak je nu echt verbinding met elkaar?

Het verbinding maken deden we vervolgens in een borrel met de gesprekskaarten van 1330. Het was heerlijk om elkaar weer eens in het “echt” te kunnen zien en spreken!

De presentatie kun je terugvinden in de bijlage.

Interesse in de 1330 gesprekstechniek? Neem dan contact op via info@1330.nl of kijk op de website www.1330.nl.