Nieuwe uitgave Pal voor U (Jubileumeditie)

Het Pal voor u-magazine geeft voorlichting over omgaan met ongeneeslijke ziekte en palliatieve zorg. Het magazine bestaat 10 jaar en viert dat met een vernieuwd uiterlijk en formaat.

Wat palliatieve zorg voor je kan betekenen
Palliatieve zorg is de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Een confronterend onderwerp dat veel mensen liever uit de weg gaan. Tien jaar geleden wist Nederland nog nauwelijks wat palliatieve zorg is en wat palliatieve zorg voor je kan betekenen. Pal voor u is opgericht om hier meer bekendheid aan te geven en zo een positieve bijdrage te leveren aan palliatieve zorg.

Jubileumeditie
Ter gelegenheid van de 10e editie is het magazine vernieuwd en dikker dan ooit. Het uiterlijk is frisser, compacter en meer ingetogen. De inhoud van de jubileumeditie bevat o.a.:

  • Goed eten is goed zorgen? Diëtisten Herma ten Have en Roos Klaver geven uitgebreid informatie en tips in het dossier over voeding en eten in de palliatieve fase.
  • Jochem van Gelder, ambassadeur van Energy4all: ‘Ook zieke kinderen moet je normaal behandelen’
  • Leven in onzekerheid: hoelang heb ik nog?
  • Huisarts Mirjam is nu zelf patiënt: ‘Ziek zijn betekent niet dat je niet meer van de bank komt’
  • Dit doet de fysio-, ergo- en muziektherapeut
  • Patiënt & partner: ‘Het voelde alsof we de doodstraf hadden gekregen’

Tegelijkertijd met het magazine verschijnt een regionale adressengids: van huisarts tot thuiszorg, van ziekenhuis tot hospice en van vrijwillige tot beroepsmatige zorg (zie ook www.palliatievezorginderegio.nl).

Mede mogelijk gemaakt door
Het 10e Pal voor u-magazine wordt vanaf medio september verspreid door de regionale Netwerken Palliatieve Zorg. Ze zijn mede-initiatiefnemer van Pal voor u en zorgen er achter de schermen voor dat je gebruik kunt maken van goede palliatieve zorg in de regio. Daarnaast is de jubileumeditie mede mogelijk gemaakt door Agora, VGVZ, coalitie Van Betekenis tot het Einde, ZonMw, VPTZ Nederland, Vegro en Multisleep.

De magazines en andere uitgaven van Pal voor u zijn ook los verkrijgbaar via www.uitgeverijzezz.nl.

Bestellen voor partners in regio Haaglanden
Organisaties die lid zijn van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden ontvangen binnenkort een aantal exemplaren. Daarnaast zullen de magazines worden meegenomen naar bijeenkomsten. De tijdschriften zijn gratis (bij) te bestellen via info@transmuralezorg.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl