Nieuwe uitgave Pal voor u-magazine

Het Pal voor u-magazine geeft voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Nadenken over de toekomst is het thema van het nieuwe magazine.

Vanaf het moment dat duidelijk is dat je niet meer beter wordt, is er palliatieve zorg. In deze fase geef je aan wat belangrijk voor jou is in het leven. Dat gaat ook over nadenken welke behandelingen je in de toekomst nog wilt ontvangen.

Nadenken over de zorg en behandeling in de toekomst is niet altijd gemakkelijk, maar je krijgt er veel voor terug. Betere palliatieve zorg bijvoorbeeld, omdat deze dan beter op jou is afgestemd. Ook helpt het je om minder angstig en somber te zijn en een betere kwaliteit van leven te ervaren. En het helpt je naasten: het geeft ze rust en houvast.

In het Pal voor u-magazine Nadenken over de toekomst lees je o.a. over:

 • Waar kun je aan denken en wanneer?
  Floor Bols, arts symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde, en Cobie van Beusekom, verpleegkundig specialist palliatief adviesteam, geven advies.
 • ‘Als je niet kiest, wordt er voor je gekozen. Dan gaat het misschien niet zoals je wilt’
  Sander en Marjan vertellen over hun tijd samen nu Sanders laatste levensfase is aangebroken.
 • Seksualiteit en intimiteit: juist ook in de palliatieve fase
  Veel mensen vinden het een lastig onderwerp. Verpleegkundig specialist Corien Eeltink en patiënt Marloes Noordhoek durven het gesprek over seks en intimiteit wel aan.
 • Hoe verder na een slechtnieuwsgesprek?
  Met deze wegwijzer vind je je weg in de palliatieve fase.
 • ‘Uitbehandeld bestaat niet’
  Met zijn stellige overtuiging dat we het leven tekortdoen als we de dood negeren, doet Christiaan Rhodius, arts palliatieve geneeskunde, er nu alles aan om het leven van patiënten zo goed mogelijk vorm te geven.

Bestellen voor partners in regio Haaglanden
Organisaties die lid zijn van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden hebben onlangs een aantal exemplaren ontvangen. Daarnaast zullen de magazines worden meegenomen naar bijeenkomsten. De tijdschriften zijn gratis (bij) te bestellen via info@transmuralezorg.nl. Let op: Op = Op!

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl