Nieuwe uitgave Pal voor u-magazine

Het Pal voor u-magazine geeft voorlichting over palliatieve zorg, de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Het leven gaat door is het thema van het nieuwe magazine.

Het leven gaat door, ook als je geconfronteerd wordt met een ongeneeslijke ziekte of kwetsbare gezondheid. Dat klinkt misschien raar, want als je te horen krijgt dat je niet meer beter wordt, staat
de wereld stil. Het is een heftige mededeling, die veel emoties oproept, zoals angst, verdriet en onzekerheid. Het is heel normaal dat je je zorgen maakt over de toekomst. Wat gaat er allemaal
veranderen in je leven? En hoeveel tijd heb je nog?

Een ongeneeslijke ziekte betekent niet meteen het einde van je leven. Dat kan nog weken, maanden en soms zelfs jaren duren. Maar het is wel het begin van een nieuwe levensfase, waarin van alles
gaat verschuiven. In deze levensfase kan palliatieve zorg veel voor je doen.

Daarover lees je meer in het nieuwe Pal voor u-magazine Het leven gaat door:

 • ‘Dat iemand niet meer beter wordt, wil niet zeggen dat we als dokter niets meer kunnen doen’
  Mirjam Willemsen is huisarts en heeft al jaren uitgezaaide longkanker. Hoewel de ziekte veel impact heeft, gaat haar leven en haar werk als huisarts gewoon door. “Meedenken en uitleg geven zodat mensen bewuste keuzes maken en in regie blijven, vind ik een belangrijk stuk palliatieve zorg.”
 • Levenslessen van Diederik Gommers:
  “Gesprekken over de laatste levensfase zijn nooit af”, zegt de bekendste Intensivist van Nederland. Hij deelt zijn belangrijkste inzichten, want de praktijk blijkt dat grenzen verschuiven en je mening altijd kan veranderen. Ook die van hemzelf!
 • Zoveel mogelijk genieten van de laatste levensfase
  Hoe kun je de regie over je leven behouden en zoveel mogelijk blijven genieten van de dingen die belangrijk voor je zijn? Ervaringsdeskundige en theoloog Wim Jansen en hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert geven advies.
 • Wensen en grenzen van de behandeling aangeven
  Een palliatieve behandeling is er op gericht om je je beter te laten voelen, zodat je minder last hebt van klachten. Hoe beter je weet wat je wensen en grenzen zijn, hoe beter je keuzes kunt maken bij de behandeling.
 • “Ik vind bonustijd een rotwoord”
  Toen Tessa de diagnose baarmoederhalskanker kreeg, hing ze niet aan het leven. Inmiddels zit ze in de palliatieve fase en doet ze dat wel. Heel dubbel, vindt ze zelf. “Wat nou bonustijd? Het merendeel van mijn toekomstdromen zal niet uitkomen.”

Bestellen voor partners in regio Haaglanden
Organisaties die lid zijn van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden hebben onlangs een aantal exemplaren ontvangen. Daarnaast zullen de magazines worden meegenomen naar bijeenkomsten. De tijdschriften zijn gratis (bij) te bestellen via info@transmuralezorg.nl. Let op: Op = Op!

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl