Landelijk project Verkenning IZP van start

Het project Verkenning Individueel Zorgplan (IZP) voor Palliatieve Zorg is officieel van start gegaan.

Het met voorrang realiseren van het werken met een individueel zorgplan is één van de aanbevelingen van het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland. In het Kwaliteitskader wordt het IZP gezien als een hulpmiddel dat past in de ontwikkeling van multidisciplinaire en persoonsgerichte zorg en die bijdraagt aan proactieve zorgplanning, coördinatie van de zorg en eigen regie door de patiënt.

‘Het IZP palliatieve zorg is een dynamische set van afspraken tussen patiënt en zorgverlener over zijn eigen zorg. De uitkomsten en afspraken voortkomend uit het proces van proactieve zorgplanning, met gezamenlijke besluitvorming als leidraad, worden vastgelegd en continu geüpdatet in het IZP.’

Het projectteam heeft als doel het opleveren van een adviesrapport aan het Ministerie van VWS, met daarin:

  1. De content van het Individueel Zorgplan
  2. Technische scenario’s voor implementatie
  3. De randvoorwaarden om dit mogelijk te maken

Het projectteam werkt momenteel aan een visie op proces, content en techniek zodat dit kan worden voorgelegd aan het werkveld. Want een belangrijke voorwaarde is dat het rapport wordt gedragen door eindgebruikers als zorgverleners en patiënten. Elke drie weken vindt op dinsdag (van 13:00 – 14:00 uur bij IKNL te Utrecht) een review plaats van de tot dan toe opgeleverde uitwerkingen. Wil je hierbij zijn of op een andere manier meedenken? Kom dan naar deze review, of neem deel via Skype (vooraf even melden)

Het projectteam maakt graag gebruik van bestaande kennis en initiatieven op gebied van zorgplannen, een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en digitaliseringsprojecten op het gebied van overdracht- en informatie-uitwisseling.

Op deze manier maken we samen het Kwaliteitskader PZ steeds concreter.

Wil je een review bijwonen, of deelnemen via skype, meld je per mail aan bij Theuni Meijaard of via 06-18418724.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl