RopaRun doneert koppelbedden!

RopaRun is een goede doelen vereniging met de missie ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Roparun gaat van 8 t/m 10 juni 2019, naast andere goede doelen, voor de koppelbedden lopen. Dit betekent dat alle leden van de Netwerken Palliatieve Zorg de mogelijkheid krijgen om een aanvraag in te dienen voor een koppelbed!

Wanneer twee zorgbedden tegen elkaar aan worden gezet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Daarom is het “Koppelbed Bijrijder” ontwikkeld.

Dit koppelbed kan in een handomdraai naast het bed van een zieke cliënt geplaatst worden, waardoor een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed ontstaat. Een speciaal matras zorgt namelijk voor de verbinding tussen beide bedden. Op die manier is er, ook in de laatste levensfase, lichamelijke contact mogelijk.

Is uw organisatie aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden en bestaat er interesse in een koppelbed? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Sven Zeilstra (Netwerkcoördinator) voor meer informatie en de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. Hij is bereikbaar via Sven.Zeilstra@transmuralezorg.nl.