Roparun stelt 120 koppelbedden ter beschikking voor de thuiszorg

Roparun heeft 120 koppelbedden van Multisleep aan Vegro ter beschikking gesteld om te kunnen uitlenen aan cliënten in de thuiszorgsituatie.

Wanneer u twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed ‘De Bijrijder’ is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving.

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Bekijk hier het instructiefilmpje.

Als thuiszorgorganisatie kunt u bij Vegro een aanvraag indienen voor het leveren van een koppelbed aan één van uw cliënten. Na gebruik van het bed kan door middel van het retourformulier weer door Vegro worden opgehaald.
Zie de bijlagen voor het uitgifte-, en retourformulier, een beschrijving van het koppelbed en de begeleidende brief van Roparun.