Scholingsbijeenkomst voor huisartsen Diagnostiek bij dementie

Op maandag 11 september heeft de tweede succesvolle scholing voor huisartsen plaatsgevonden met als thema: Diagnostiek bij dementie.

In 2022 zijn de regionale transmurale zorgafspraken herzien door een werkgroep vanuit de ziekenhuizen, GGZ, VVT en 1e lijn. Centraal hierin staat diagnostiek bij dementie: wie doet wat in welke situatie? En hoe werken we cliëntgericht?

Hierover gaf huisarts Astrid Bijlard een uitgebreide presentatie, met ondersteuning van Ingrid Kroon als dagvoorzitter vanuit Hadoks. Doel van de scholing is dat huisartsen zich kundig genoeg voelen om zelf te diagnosticeren in laag-complexe situaties, zodat de ziekenhuizen meer ruimte hebben voor hoog-complexe casussen en de caseload beter verdeeld wordt. De huisartsen kunnen verschillende hulplijnen inschakelen tijdens dit proces.
Tijdens de scholing spraken naast Ingrid en Astrid ook Gerrit Dirk de Loor over zijn functie als SO VVT vanuit Florence, Marck Ficken als  SO vanuit het geriatrisch team van Parnassia en Geert Labots als internist ouderengeneeskunde vanuit het HagaZiekenhuis.

Er was ruimte voor vragen en er werden veel herkenbare situaties gedeeld. Klik op de link hieronder voor een PDF van de PowerPoint presentatie:

Presentatie scholingsbijeenkomst Diagnostiek bij dementie

Na de bijeenkomst is een evaluatie uitgevoerd.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl