Uitnodiging Nationaal Dementie Congres

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt u uit voor het Nationaal Dementie Congres 2024 ‘Dementie onder de loep – Van wetenschappelijk onderzoek naar praktijk’.
Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met ZonMw en Alzheimer Nederland.

Maandag 15 april van 13.00 tot 17.00 uur
NBC Congrescentrum Nieuwegein (én online)  

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers en beleidsmakers. U kunt naar het congres komen op locatie of het congres online volgen. Het programma op locatie duurt van 12.00 (inloop met lunch) tot 17.00 uur en vindt plaats in NBC Congrescentrum. Het online programma loopt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor mensen met dementie en hun naasten zijn er extra voorzieningen aanwezig, zoals een rustruimte en extra begeleiding.

Programma
De middag kent een breed programma waarin onderzoekers en andere experts u meenemen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Samen verkennen we wat deze nieuwe inzichten betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en voor zorgprofessionals, nu en in de toekomst.

Hoe kunnen we mensen met dementie ondersteunen om zo goed mogelijk deel te blijven nemen aan de samenleving? Is er al een medicijn naar de ziekte in zicht? Welke veelbelovende methoden worden er ontwikkeld om dementie op te sporen? Hoe kunnen we onze leefstijl aanpassen om het risico op dementie te verkleinen of de ziekte te vertragen? En hoe kunnen we met elkaar profiteren van alle kennis die volgt uit het Onderzoeksprogramma Dementie. Samen slaan we een brug tussen de wetenschap, het beleid, de zorgwereld en het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten.

Praktische informatie:
– Datum: maandag 15 april 2024
– Tijden congres op locatie: 12.00 (inloop met lunch) – 17.00 uur
– Locatie congres: NBC Congrescentrum Nieuwegein
– Tijden online congres: 13.00 – 17.00 uur
– Kosten: gratis

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden.
Het is belangrijk dat u aan ons doorgeeft of u fysiek aanwezig wilt zijn in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein of het programma liever online volgt.
Let op: alleen het plenaire deel van het programma is voor fysiek en online hetzelfde. De deelsessies verschillen van elkaar.

Meer informatie
Meer informatie over het programma vindt u hier. De website wordt de komende weken aangevuld met meer informatie over o.a. het programma. Houd daarom de site goed in de gaten.
Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u die mailen naar evenementenbureauVWS@minvws.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl