Vacature Programmaleider Dementie

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag en omstreken (VTZ) is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuizen, revalidatie, VVT-instellingen, GGZ, apothekers, welzijn, gezondheidscentra en huisartsen. Het betreft een kleine organisatie met een omvangrijk netwerk van stakeholders. Ook patiënten- en cliëntenorganisaties, verzekeraars en gemeenten maken hier deel van uit.

Het doel van de vereniging is de bevordering en versterking van de transmurale zorg in de Haagse regio. De vereniging stimuleert en ondersteunt hiertoe activiteiten en projecten gericht op samenhang en afstemming van de zorg. De vereniging was tot 1 april 2022 een stichting, bekend onder de naam Stichting Transmurale Zorg.

Vacature Programmaleider dementie

De vereniging zoekt op korte termijn een Programmaleider voor 28-32 uur, voor het thema dementie.

Doel van de functie

Als programmaleider dementie stuur je projecten aan die voortkomen uit de vraag van de deelnemers aan het netwerk dementie. Dit kunnen bijvoorbeeld zorgaanbieders of patiëntenvertegenwoordigers zijn, maar er is ook een sterke samenwerking met landelijke platforms rond dementie. Daarnaast heb je een initiërende, informerende en faciliterende rol. Je initieert strategisch belangrijke projecten, informeert het netwerk over landelijke ontwikkelingen en faciliteert deskundigheidsbevordering. Je draagt zorg voor een gestructureerd, zorgvuldig en efficiënt proces dat leidt tot een vooraf gedefinieerd eindresultaat dat is vastgelegd in het strategisch meerjarenplan van het netwerk. Je werkt daarbij samen met stakeholders uit verschillende disciplines op operationeel-, managerial- en bestuurlijk niveau. In jouw functie breng je de (vaak) uiteenlopende belangen bij elkaar in het belang van de zorg voor kwetsbare mensen met dementie en hun naasten.

Je stuurt daarnaast op financiën, zorgt voor zichtbaarheid van (deel)resultaten via diverse media en legt verantwoording af aan de directeur van de vereniging. Je werkt intensief samen met alle acht collega’s.

Daarnaast draag je bij aan algemene organisatie activiteiten.

Functie-inhoud

 • Leiding geven aan het programma dementie met alle onderliggende projecten.
 • Opleveren en zichtbaar maken van de resultaten binnen de grenzen van tijd, geld en kwaliteit.
 • Onderhouden van de relatie met de opdrachtgever en het externe netwerk.
 • Situationeel inhoudelijk leidinggeven aan de projectleiders.
 • Verrichten van algemene werkzaamheden ten behoeve van de vereniging.

Functie-eisen en benodigde competenties

 • Een HBO/WO-opleiding in de gezondheidszorg, met minimaal 2-5 jaar relevante werkervaring.
 • Lerende, zelfstandige en collegiale instelling.
 • Communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, zeer vaardig.
 • Bestuurlijk sensitief, in staat om met verschillende belangen om te gaan.
 • Analytisch sterk.
 • Ervaring met organiseren en uitvoeren van diverse samenwerkingsvormen: digitaal, fysiek en 

Plaats in de organisatie

Je komt te werken binnen een klein, hecht en gelijkwaardig team met andere collega project-, programmaleiders en ondersteuners. Je ontvangt leiding van de directeur. Je werkt nauw samen met de programmaleider palliatieve zorg en projectleiders.

Inschaling

Je wordt afhankelijk van kennis en ervaring ingeschaald in FWG 60, CAO VVT.

Reacties

Reacties zien wij met belangstelling tegemoet. De reactietermijn sluit op maandag 18 april 2022. Gesprekken vinden plaats op 20 en 21 april 2022.

 

Motivatie en curriculum vitae sturen aan:

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag eo

T.a.v. De heer A.R. van Halteren, directeur

E-mail: secretariaat@transmuralezorg.nl

 

Heb je vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Arnold van Halteren via telefoonnummer 070 700 0077 of e-mail secretariaat@transmuralezorg.nl.

Voor meer informatie over de Vereniging, programma’s en projecten ga naar: www.transmuralezorg.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.