Werving partners van mensen met ongeneeslijke vorm van kanker voor onderzoek effectiviteit Oncokompas

Fibula neemt deel in het project ICT4PAL. Binnen dit project is Oncokompas voor mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker en hun partners doorontwikkeld. Oncokompas is een online zelfmanagement hulpmiddel voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het geeft informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de situatie en voorkeuren van de gebruiker.

Met gerichte vragen brengt Oncokompas de kwaliteit van leven van gebruikers in kaart. Op grond daarvan geeft Oncokompas gepersonaliseerde informatie en adviezen. Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning, dan biedt Oncokompas een overzicht van opties tot zelfhulp en professionele zorgverleners in de buurt.

Binnen het project ICT4PAL, gesubsidieerd door ZonMw programma ‘Palliantie. Meer dan zorg’ wordt nu onderzoek uitgevoerd om de effectiviteit en de kosteneffectiviteit van Oncokompas te bepalen onder zowel patiënten met ongeneeslijke kanker, als hun partners. Het onderzoek onder patiënten is gestart in januari 2019. De werving voor het onderzoek onder partners start in februari 2019.

Oproep

Voor het onderzoek worden mensen gezocht die hen in contact kunnen brengen met partners van mensen met ongeneeslijke kanker. Wil je helpen met de werving van partners voor het onderzoek naar de effectiviteit van Oncokompas? Dan kun je contact opnemen met Anouk Schuit, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit kan per email of telefonisch via 020 – 598 5218.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl