Webinar Een waardig afscheid van het leven in digitale en crisistijden

Op dinsdag 27 oktober werd de multidisciplinaire digitale bijeenkomst over een waardig afscheid van het leven in digitale en crisistijden georganiseerd. De dagvoorzitter Joost Hoebink leidde de deelnemers door een mooi programma, vol prikkelende verhalen en interactie.

Rob Bruntink, journalist, acteur en expert palliatieve zorg, vertelde in zijn presentatie ‘Proactieve Zorgplanning en het digitale nalatenschap van de patiënt’ voor wie proactieve zorgplanning van belang is, wanneer het proces begint en waarover de gesprekken veelal kunnen gaan. Daarnaast zoomde hij in op het digitale nalatenschap van de patiënt. Hierbij is het belangrijk om vragen te stellen zoals:

  • Is het voor uw naasten duidelijk wat er moet gebeuren met uw Social Media account?
  • Weten uw naasten hoe ze bij alle documenten en foto’s kunnen komen die nu in de cloud staan opgeslagen?
  • U heeft veel contact met mensen die u ‘in het echt’ nooit ziet. Weten uw naasten hoe zij hen moeten bereiken?

Hierna nam Sander de Hosson, longarts gespecialiseerd in longkanker en palliatieve zorg, de deelnemers tijdens zijn presentatie ‘De wereld van palliatieve zorg’ mee in de huidige ontwikkelingen rondom corona en palliatieve zorg. Hij vertelde over de achtergrond van COVID-19 en palliatieve zorg bij Corona in de 1e en 2e lijn. Hierbij gaf hij de deelnemers praktische tips, zoals het overwegen van een twee sporen beleid en het maken van een proactief plan rekening houdend met snel beloop en schaarste.

In de bijlage zijn de presentaties opgenomen. De volledige bijeenkomst kunt u hieronder terugkijken.

Meer informatie
Meer informatie over proactieve zorgplanning kunt u vinden in de kennisbank. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sven Zeilstra.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl