Symposium “Palliatieve zorg: ALS-patiënten met Frontotemporale Dementie (FTD)”

Op donderdag 23 mei 2024 vond het symposium ‘Palliatieve Zorg: ALS-patiënten met Frontotemporale Dementie (FTD)’ plaats. Een gezamenlijk symposium van het ALS-netwerk Haaglanden (Basalt), het Netwerk Dementie Haaglanden (Vereniging Transmurale Zorg) en het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden (Vereniging Transmurale Zorg). Ruim 75 zorgverleners namen deel aan dit symposium!

Doel van het symposium was om kennis en expertise uit te wisselen tussen zorgverleners en organisaties op het gebied van zorg aan ALS-patiënten met FTD. Daarnaast bood het programma ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar beter te leren kennen.

Tijdens het symposium nam neuroloog Dr. Harro Seelaar (Ersamus MC) de aanwezigen in een plenaire lezing mee in de wereld van FTD, mogelijkheden voor behandeling/begeleiding en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast kregen de deelnemers de mogelijkheid om twee van de volgende workshops te volgen:

– Wilsbekwaamheid (Michèle van Tiggelen, specialist ouderengeneeskunde bij Florence)
– Inzet van casemanagement dementie (Katinka Kraak, casemanager dementie bij Respect)
– Hoe gaat een partner om met gedragsverandering bij iemand met ALS-FTD? (Sandra Offeringa, logopedist en ALS therapeut bij Amsterdam UMC | Sandra de Morée, klinisch psycholoog en ALS therapeut bij Amsterdam UMC)
– Regionale hulp palliatieve zorg (Wim Jabroer, huisarts en kaderarts palliatieve zorg)

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!

Speciale dank aan de sprekers op dit symposium: Harro Seelaar, Michèle van Tiggelen, Katinka Kraak, Sandra Offeringa, Sandra de Morée en Wim Jabroer.

Dank aan ALS Westland voor financiële ondersteuning van het symposium.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl