Uitnodiging: Casuïstiekbespreking hersenmetastasen in de palliatieve fase

Uitnodiging voor verpleegkundigen donderdag 16 februari 2023

Hersenmetastasen in de palliatieve fase
Oncologische patiënten hebben 10-40% kans op het ontwikkelen van hersenmetastasen. Door langere overleving van patiënten neemt deze kans toe. Bij uitzaaiingen in de hersenen is het bijna nooit mogelijk om te genezen. Patiënten en hun naasten bemerken verschillende veranderingen en/of klachten, zoals gedragsverandering, hoofdpijn, duizeligheid, krachtsverlies, epilepsie, moeite met spreken en sufheid.
Het doel van de behandeling is om de groei van de hersenmetastasen te remmen, klachten te verminderen, en hierdoor de kwaliteit van leven te verbeteren. Bestraling is één van de methodes om deze uitzaaiingen te behandelen. In de praktijk lopen patiënten, naasten en zorgverleners tegen verschillende problemen aan. In deze bijeenkomst wordt ingegaan op de huidige mogelijkheden voor behandeling en begeleiding van patiënt en naasten. Hierbij komt ook de voor deze groep belangrijke proactieve zorgplanning aan bod.

In deze interactieve bijeenkomst worden theorie en praktijk met elkaar verbonden door onderlinge uitwisseling van kennis, informatie en ervaringen aan de hand van reële casussen. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om vooraf casuïstiek of concrete vragen aan te leveren. Indien nodig maken de docenten een keuze uit de aangeleverde casussen om tot een brede invulling van de scholing te komen.

Doelgroep
Verpleegkundigen niveau 4 en 5 en verzorgenden met ervaring met palliatieve zorg uit alle soorten zorginstellingen. Accreditatie is aangevraagd voor verpleegkundigen.

Tijd
17.00 – 19.30 uur

Locatie
Basalt, Vrederustlaan 180 te Den Haag

Programma
16.45    Ontvangst met broodjes, koffie en thee
17.00    Casuïstiekbespreking met een combinatie van onderlinge uitwisseling en theorie
19.30    Afsluiting

Docenten
Maarten Dekker, kaderarts palliatieve zorg en consulent palliatieve helpdesk regio Haaglanden
Alieke Hermans, specialistische verpleegkundige en consulent palliatieve helpdesk regio Haaglanden

Kosten
Werknemers van leden van het netwerk kunnen gratis deelnemen aan deze casuïstiekbespreking. Kosten voor niet-leden zijn € 25,00 p.p.

Aanmelden
Vóór 12 februari 2023 via de agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl