8e Nationaal Congres Palliatieve Zorg

Thema
Nationaal Congres Palliatieve Zorg
Locatie
Digitaal
Doelgroep
Zorgverleners, vrijwilligers, beleidsmakers en managers in palliatieve zorg
Informatie
info@palliactief.nl
Datum
5 november 2020
Tijd
van 09.30 tot 13.30

Op donderdag 5 november vindt het 8e Nationaal Congres Palliatieve Zorg plaats. Omwille van COVID-19 wordt het congres dit jaar virtueel gehouden. Middels een livestream kunt u het programma live volgen en uw vragen stellen.

Programma
Het programma staat van 09:30 tot 13:30 uur gepland. De gehele dag staat onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman. Het programma omvat de volgende thema’s:

 • Palliatieve zorg tijdens de COVID-19 crisis
 • Nabijheid
 • Advance Care Planning
 • Triage
 • ‘5 jaar Palliantie en nu verder’
 • Uitreiking Palliactief-award
  Het bestuur van Palliactief heeft ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan de Palliactief Award ingesteld. Deze award wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg. De award bestaat uit een bronzen beeldje en daarnaast verzorgt de ontvanger van de Palliactief Award een korte voordracht tijdens het congres.
 • Pitches door onderzoekers
  In het programma van het Nationaal Congres Palliatieve Zorg is tijd ingeruimd voor tweemaal drie pitches. In een pitch van 1 minuut vertelt de onderzoeker wat zijn onderzoek op het gebied van palliatieve zorg heeft opgeleverd. Daarnaast wordt een uitgebreidere presentatie van ca. 10 min. online gezet voor de deelnemers van het congres.
 • Schop de heilige huisjes omver!
  Een heilig huisje is bij voorkeur een voorbeeld uit de dagelijks praktijk waarbij al een vastomlijnd idee bestaat, dat bij nader onderzoek niet juist blijkt te zijn.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, geestelijk verzorgers, patiënt(vertegenwoordigers), beleidsmakers en managers van palliatieve teams.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, V&VN, VSR, SKGV, NAPA.

Aanmelden
U kunt zich via onderstaande button aanmelden.

De kosten voor deelname bedragen:

Lid Palliactief/ZonMw – Arts: € 75,-
Lid Palliactief/ZonMw – Niet-arts: € 50,-

Niet-lid Palliactief/ZonMw – Arts: € 95,-
Niet-lid Palliactief/ZonMw – Niet-arts: € 75,-

Student: € 35,-

Na uw aanmelding ontvangt u automatisch een bevestiging van uw inschrijving.