Casuïstiekbespreking palliatieve zorg – acute situaties

Thema
Acute situaties in de palliatieve zorg
Locatie
Maximazaal, Basalt, Vrederustlaan 180, 2543SW Den Haag
Doelgroep
Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met ervaring met palliatieve zorg
Datum
19 maart 2024
Tijd
van 15.00 tot 17.00

Hoe ga je om met acute situaties in de palliatieve zorg?

Wat ga je doen?

Als blijkt dat jouw patiënt, die nu af en toe wat bloed ophoest, kans heeft op het krijgen van een massale longbloeding? Waar moet je rekening mee houden als blijkt dat jouw patiënt besloten heeft om per direct te stoppen met eten en drinken? En wat ga je doen, met die verwarde patiënt die het jou onmogelijk maakt hem te verzorgen vanwege agressief en onbegrepen gedrag?  Wat als een patiënt met kanker opeens toename krijgt van klachten zoals pijn, benauwdheid of onrust? Of als familie vindt dat er NU echt iets MOET gebeuren, want een hond laat je nog niet zo lijden? Allerlei situaties waar we in onze dagelijkse praktijk mee geconfronteerd kunnen worden. Wat is er nodig om de situatie van de patiënt en naasten draaglijk te krijgen e/o te houden? Met wie ga je in gesprek en wat is het doel van dit gesprek?

Acute situaties in de palliatieve zorg; een roep om samen te werken met patiënten, naasten en zorgverleners.

Het programma (15:00 – 17:00)

In deze interactieve bijeenkomst worden theorie en praktijk met elkaar verbonden door onderlinge uitwisseling van kennis, informatie en ervaringen aan de hand van reële casussen. Deelnemers worden van harte uitgenodigd om vooraf casuïstiek of concrete vragen aan te leveren.  Indien nodig maken de docenten een keuze uit de aangeleverde casussen om tot een brede invulling van de scholing te komen.

Trainers
Maarten Dekker (kaderarts palliatieve zorg) en Paulina de Haan (verpleegkundige)

Doelgroep
Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met ervaring met palliatieve zorg uit alle soorten zorginstellingen.

Locatie
Maximazaal, Basalt, Vrederustlaan 180, 2543SW Den Haag.

Kosten
De casuïstiek bespreking is kosteloos voor professionals, werkzaam bij organisaties die aangesloten zijn bij Transmuralis. Voor overige deelnemers bedragen de kosten €25,-. Netwerkleden krijgen voorrang bij inschrijving.

Accreditatie
Accreditatie vanuit PZNL is toegekend met 2 accreditatiepunten voor verpleegkundigen.