Palliatieve zorg betekent dat een patiënt of cliënt niet meer zal genezen van een ziekte. Hierbij wordt vaak gedacht aan kanker. Echter COPD, hartfalen of dementie zijn ook ziekten waar mensen niet van kunnen genezen. Covid-19 is een ziektebeeld wat mogelijk aan deze groep kan worden toegevoegd.
In de palliatieve fase van de ziekte worden veel mensen nog wel behandeld. Zowel voor de ziekte als voor klachten van de ziekte. Ben je als verpleegkundige vaak betrokken bij deze patiënten dan biedt deze nascholing je kennis en inzichten voor verdere professionalisering. Deze driedaagse nascholing organiseren wij samen met Expertise team palliatieve zorg LUMC en de netwerken Palliatieve zorg Leiden, Den Haag en Delft.
In het lesprogramma staat de patiënt met zijn naasten centraal. Het uitgangspunt bij de leeractiviteiten is leren herkennen. Welke vragen en signalen hoor en zie ik bij mijn patiënten en zijn of haar naasten? Wat kan ik als verpleegkundige in die specifieke situatie aan zorg en begeleiding geven.
In het programma kun je de volgende onderwerpen verwachten:
Deze nascholing is een online scholing en er is plek voor 16 personen om actieve werkvormen en ervaringen ruimte te geven naast kennisdelen met vakdocenten.
Er zijn drie lesdagen van 9 tot 14 uur:
Als deze data je niet uitkomen, de nascholing wordt in 2021 herhaald op de volgende data:
Om de online scholing te volgen heb je nodig: een eigen laptop of computer met camera en geluidsmogelijkheden.
Accreditatie is aangevraagd bij de V&V.
Verpleegkundigen die werkzaam zijn in ziekenhuizen, thuiszorg, woonzorgcentra, palliatieve unit en regelmatig worden ingezet in palliatieve zorgsituaties. Het is niet noodzakelijk gespecialiseerd verpleegkundigen te zijn.
Na het volgen van het volledige programma ontvang je per e-mail een certificaat van het LUMC.
Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.