Save the date – Train de trainer: scholing palliatieve zorg voor verzorgenden

Thema
Palliatieve zorg voor verzorgenden
Locatie
Basalt, Vrederustlaan 180, 2543SW Den Haag
Doelgroep
palliatief verpleegkundige of verpleegkundige/verzorgende met het aandachtsgebied palliatieve zorg
Datum
3 september 2024
Tijd
van 14.30 tot 16.30

Verzorgenden hebben regelmatig te maken met cliënten in de palliatieve fase. Zij signaleren vaak als eerste een verandering in conditie, ADL of gedrag, bij hun cliënten. Ze komen in complexe situaties van cliënt en diens naasten, waar problemen op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak elkaar beïnvloeden. Daarbij zijn meestal verschillende disciplines betrokken. Om goede palliatieve zorg te bieden, is de ontwikkeling en het bezitten van de juiste competenties en vaardigheden noodzakelijk.

Het netwerk van Vereniging Transmurale Zorg Haaglanden heeft drie scholingen over palliatieve zorg voor verzorgenden ontwikkeld, aan de hand van de Signaleringsbox van het IKNL en de palliatieve richtlijnen. Deze scholingen zijn interactief van opzet en worden op locatie gegeven, door verpleegkundigen/verzorgenden met het aandachtsgebied palliatieve zorg. Er is naast kennisoverdracht veel ruimte voor het bespreken van praktijkvoorbeelden. Bij deze scholingen hebben we jullie hulp, als trainer, nodig. Ben jij palliatief verpleegkundige of verpleegkundige/verzorgende met het aandachtsgebied palliatieve zorg, dan nodigen we jou uit voor deze train de trainer.

Tijdens de bijeenkomst krijg je uitleg over de drie scholingen en krijg je te zien hoe deze opgebouwd zijn. Daarnaast bespreken we hoe je deze scholingen kunt gebruiken en is er aandacht voor vragen die dit oproept. Dit moet je helpen om de scholingen vorm te geven. Per scholing komt er een PowerPoint beschikbaar met hierbij de info die gegeven kan worden en een PDF die na de scholing naar de deelnemers gestuurd moet worden.