Dementiemonitor Mantelzorg

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Het is daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vindt u als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaart u de zorg voor uw naaste? Deze en meer vragen zijn gesteld in de Dementiemonitor Mantelzorg.

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. Met de resultaten van dit onderzoek wordt er aandacht gevraagd voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden in de bijlage.

2020
Uit de Dementiemonitor Mantelzorg blijkt onder andere dat mantelzorgers van mensen met dementie zich zwaar belast voelen door de hoeveelheid zorg die zij geven. Gemiddeld is hun aantal uren zorg vergelijkbaar met een fulltime baan. De uitkomsten van de landelijke- en regionale Dementiemonitor vindt u in de bijlage.

Infographic regio Haaglanden 2020
Regiorapport Haaglanden 2020
Infographic landelijk 2020
Landelijk rapport 2020

2019
Infographic regio Haaglanden 2018
Regiorapport Haaglanden 2018
Infographic landelijk 2018
Landelijk rapport 2018

Wilt u meer weten over de Dementiemonitor? Neem gerust contact op met Mandy Los. 

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl