Basis- en nascholingen en casuïstiekbesprekingen

Vereniging Transmurale Zorg en andere zorgpartijen werken actief aan het vergroten van expertise op het gebied van palliatieve zorg in de regio Haaglanden. We zetten in op scholing en de verspreiding van vakliteratuur.

Scholing
Vereniging Transmurale Zorg verzorgt samen met collega-netwerken Zuid-Holland Noord, Westland-Schieland-Delfland en Midden-Holland nascholing op het gebied van palliatieve zorg. We doen dit onder de vlag van opleidingsinstituut Educatie Zorgsector (van het Leids Universitair Medisch Centrum). Zowel deelnemers als docenten zijn afkomstig uit de netwerken. We bieden de volgende nascholingsprogramma’s aan (laatste wijziging 2023):

  • Basisnascholing voor verpleegkundigen – drie keer per jaar.
  • De week van de vraag. Hoe stel je de juiste vraag aan patiënt en naasten? – één keer per jaar.

Een overzicht van de verschillende nascholingsprogramma’s vindt u op de website van het LUMC.

Daarnaast is er vanaf 2022 een regionale basisscholing palliatieve zorg voor verzorgenden beschikbaar. Deze scholing is in de regio ontwikkeld en wordt door organisaties incompany aangeboden.

Casuïstiekbesprekingen
Vereniging Transmurale Zorg organiseert samen met de Helpdesk Palliatieve Zorg Haaglanden (onderdeel van PZNL) interactieve casuïstiekbesprekingen. Tijdens deze casuïstiekbesprekingen brengen hulpverleners onderwerpen, vragen en casuïstiek in. Met intervisie en discussie bespreken we onderwerpen als pijn, misselijkheid, dyspneu, wilsbeschikking en culturele verschillen op basis van de laatste palliatieve richtlijnen. Het doel van de casuïstiekbesprekingen is kennis delen, kennis overdragen en kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl