Koppelbedden aanvragen voor de thuissituatie

In een fase waarin mensen ziek zijn of niet bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Wanneer u twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars hand vast te houden of elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing.

Wat is een koppelbed?
Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Bekijk hier het instructiefilmpje.

Een koppelbed aanvragen
Als thuiszorgorganisatie kunt u bij Vegro een aanvraag indienen voor het leveren van een koppelbed aan een van uw cliënten. Na gebruik kan het bed door middel van een retourformulier weer worden opgehaald.

Inmiddels is het aanvragen van een koppelbed voor de thuissituatie ook mogelijk via een telefonische aanmelding. Daarbij vraagt de klantenservice van Vegro (0900 – 288 77 66) of de prognose is dat de persoon in kwestie binnen een jaar komt te overlijden. Wanneer dat het geval is, komt de persoon en de familie in aanmerking. De klant ontvangt eenmalig een factuur van € 16,50 voor transport en reiniging van het koppelbed.

Borging binnen de organisatie
Om het gebruik van koppelbedden te borgen binnen uw organisatie, is er een folder beschikbaar met tips voor borging.