Taking Care of Caregivers

Het aantal oudere migranten groeit. Naar schatting worden in 2025 zo’n 445.000 migranten 65 jaar oud. In 2030 is één op de drie 65+’ers in de vier grote steden migrant. Mensen met een Turkse, Marokkaanse of Surinaamse afkomst hebben een grotere kans op dementie. Op dit moment heeft 10% van de dementiepatiënten in Nederland een migratieachtergrond. En dus komen er steeds meer mantelzorgers met een migratieachtergrond. Hier vind je informatie voor professionals die mantelzorgers ondersteunen.

Op de site vind je ook producten die specifiek zijn ontwikkeld om het gesprek met migranten mantelzorgers te versterken. Welke erkenning en waardering hebben mantelzorgers nodig? Hoe kun je het gesprek over overbelasting voeren en hen faciliteren om hulp binnen het eigen netwerk en het formele netwerk te accepteren?

Klik hier voor meer informatie.

 

Zorg jij voor iemand met dementie? Heb je zelf dementie? Of ken je iemand met dementie? Dan kunnen de filmpjes en informatie op deze website je helpen. Deze website is voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. En speciaal voor migranten. Deze website helpt je om te praten over de zorg voor iemand met dementie. Bijvoorbeeld hoe je als mantelzorger de zorg deelt met je partner. En met familie en vrienden.

In de informatie op de site staan de drie fasen van dementie helder beschreven:
1. De fase voordat je weet dat iemand dementie heeft.
2. De fase dat iemand dementie heeft.
3. De fase dat iemand met dementie gaat overlijden.

Elke fase wordt helder toegelicht en de mantelzorger krijgt naast informatie ook hulpmiddelen om te herkennen en aan de slag te gaan.

Zie hier de website.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Inschrijven
Alle nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bezoek- en Correspondentieadres

Vereniging Transmurale Zorg Den Haag e.o.
p/a Basalt
Vrederustlaan 180
2543 SW Den Haag

Contactgegevens

070-7000077
info@transmuralezorg.nl